A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi a Klebelsberg Központ a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen a kreativitásra, digitális eszközök használatára épülő matematika csapatversenyét MaTech2 néven.

Az először a 2017/2018-as tanévben megrendezett MaTech elnevezésű verseny nagy sikerére való tekintettel, ebben a tanévben is megszervezi a Klebelsberg Központ a digitális kompetenciákat, a kooperációt és a kreativitást a matematikai tudással ötvöző megmérettetést. A vetélkedő szervezése ebben a tanévben is a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével és a tankerületi központok támogatásával valósul meg. A MaTech2 elnevezésű verseny célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével közelebb hozza a matematikát a 10.-11. évfolyamos diákokhoz.

Az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, és a szervezők hisznek abban, hogy egy verseny lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. A remények szerint az immár második alkalommal megrendezett verseny a kihívás mellett idén is olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős lökést adnak számukra további tanulmányaik során. A feladatok elkészítésébe bevonásra kerülnek az ország minden részéből középiskolai tanárok is olyan intézményekből, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségazonosításra, a matematikai-logikai kompetencia fejlesztésére.

A verseny három részből áll, két online fordulót követően a budapesti döntőben mérhetik össze ügyességüket, előadókészségüket és tudásukat a legjobb csapatok, ahol értékes informatikai eszközöket nyerhetnek a diákok.

Jelentkezni és további információkat szerezni a versenyről a http://matechversenyek.hu/ honlapon lehet, ahol az érdeklődők képet kaphatnak a tavalyi vetélkedésről is.

A jelentkezés határideje 2018. december 22.