A Dunaújvárosi Egyetem ad otthont 2018. június 28 és 29 között a IV. Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Konferenciának, mely a Török- Magyar Üzletemberek Egyesülete közreműködésével és támogatásával jött létre.

A konferenciát megelőzően a szervezőkből és több egyetem vezetőiből álló delegációt fogadta dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika rektorhelyettes, és dr. Balázs László a Társadalomtudományi Intézet igazgatója. A megbeszélésen szóba került az egyetemek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése is.

A megbeszélés után elkezdődött a Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Kongresszus /ICEB’18/, melyet Törökország és 19 másik nemzet tudományos kutatóival és vezető üzletembereivel együttműködve 4. alkalommal rendeztek meg.

A kétnapos konferencián különböző országok egyetemeinek elismert professzorai vesznek részt, és a nemzetközi gazdaság területén több mint 100 tudományos tanulmány kerül majd bemutatásra. A rendezvény a tudományos kutatások elősegítése, valamint az akadémiai együttműködések katalizálása mellett a résztvevő országok közötti kulturális kapcsolatok megerősítésében is fontos szerepet játszik.

A kongresszussal kapcsolatban bővebb információ a www.icebconference.org címen található.