DuePolo - Pál Nóra, a DUE hallgatójának riportsorozatában, a LEN kupa győztes játékosok mesélték el élményeiket.

Horváth Brigitta

Miket csináltatok a felkészülés közben?
Elég nehéz hetet tudhatunk magunk mögött, mivel hétfőn még BVSC meccs volt, csütörtökön meg már utaztunk. Úgy indultunk neki, hogy igenis van esélyünk nyerni, de nagyon jól tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Mentünk előre, fogtuk egymás kezét és senki sem tudott minket megállítani. 

Az edzők jelenléte mennyiben járult hozzá a sikerhez?
Nagyon sokat segítettek nekünk ebben a szezonban és tudtuk nagyon jól, hogy Újvárosnak eddig a legjobb nemzetközi eredménye a 2.hely volt. Szerintem ez az egész csapat fejében ott motoszkált, hogy egyrész Mihiért, másrészt meg az otthon maradott csapattársainkért nyerjünk meg. Nagyon sok mindent megtettek értünk, hogy idáig eljussunk. 

Milyen érzés volt nyerni?
Nagyon sok féle érzés volt bennem, egyszerűen leírhatatlan.

Mi a következő célotok csapatként?
Megszorongatni az UVSE-t a döntőben.

Kiss Alexandra

Most voltatok először Mataróban?
Tavalyi évben voltunk először, egy rövidebb edzőtábor keretében. A Mataró csapatával így voltak már edzőmérkőzéseink.

Miket csináltatok a felkészülés közben?
Ugyanúgy készültünk erre a Len kupára, mint bármelyik mérkőzésünkre. Egyedül az nehezítette meg a dolgunkat, hogy az egyik kulcsjátékosunkat betegség miatt otthon kellett, hogy hagyjuk, így tudatban kicsit hihetetlennek tűnt, de nem lehetetlennek.

Milyen érzés volt nyerni?
Elmondhatatlanul boldog és felemelő érzés volt nyerni, már a meccs utolsó pár másodpercében amikor véglegessé vált a győzelem akkor mindenki kiabált, ugrált, örült és a meghatódottságtól könnyezett.

Mi a következő célotok csapatként?
A következő célunk mindenképpen az, hogy a magyar bajnokságot is megnyerjük. Mindenki arra koncentrál és készül és ezzel az szezont még szebben letudjuk zárni. 

Gurisatti Gréta

A döntő előtt mi történt?
Garda Kriszti a csapatkapitányunk, ő szokott lelkesítő beszédeket mondani meccsek előtt. Most én is hozzáadtam ehhez a lelkesítéshez. Az elődöntő előtt megkértem őket, hogy combon tapsoljanak kettőt utána meg egyet a kezükkel, ez megadta az alaphangot. Utána kérdezz felelekben megkérdeztem ki fog nyerni, ki a jobb csapat nekik pedig vissza kellett válaszolniuk.

Volt valami bevett rituálé?
Meccsek előtt úgy szoktunk beugrani a vízbe, hogy mindenki elkezd tapsolni egyre gyorsabban és amikor már nagyon gyorsan tapsolunk egyszerre beugrunk.

Hazaút milyen hangulatban zajlott?
A szombaton volt vége a döntőnek, vasárnap hajnalban indultunk haza. Hajnali 4-kor hagytuk el a szállodát, nagyon fáradtak voltunk. Szinte senki sem aludt, mert az ünneplésből mentünk a reptérre, ahol az érmeinkkel a nyakunkban, kupával a kezünkben sétáltunk végig. Néha elkezdtünk ugrálni meg üvöltözni, hogy „kupa győztes, kupa győztes!”. 

Mchunu Hlengiwe

Miket csináltatok a felkészülés közben?
Edzettünk, edzettünk és edzettünk. Azzal a mentalitással mentünk ki Spanyolországba, hogy mi ezt a kaput haza foguk vinni.

Az edzők jelenléte mennyiben járult hozzá a sikerhez?
Sokat segített mindenki, nem csak szakmai tanácsokkal, de rengeteg energiát is adtak nekünk a sikerhez.

Milyen érzés volt nyerni?
Hatalmas örömmel telt meg a szívem. Leírhatatlan, amit ilyenkor érez az ember.