Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága „20/23/29 számú sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása” előirányzat terhére pénzügyi támogatást nyújt, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata részére a Hiszek Benned Sportprogram I. alprogramjának keretében megvalósuló szabadidő sportesemények és programok szervezéséhez.

A Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesülete a Hiszek Benned Sportprogram egyik elemének az Esélyegyenlőségi Sportnap szervezésének és megvalósításának jogát nyerte el a pályázók közül.

Ezen támogatásból 2017. február 28-én 9:30-12:00 óra között megrendezésre kerülhet a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában az „Esélyegyenlőségi Sportnap” elnevezésű szabadidősport program.

Az esemény célja, hogy közös sportolási lehetőséget biztosítsunk a fogyatékkal élők és az egészséges emberek számára. Az esemény a Jószolgálati Otthon, a Dunaújvárosi Egyetem és a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája együttműködésével bonyolítjuk le.