Fontos teendők várnak a felvételizőkre a következő időszakban, melyeket most az Eduline.hu részletezett.

 

„Ha idén felvételiztetek, április 19-től megnézhetitek az E-felvételiben rögzített adataitokat. Sőt felszólítást is kaphattok a hiánypótlásra, ha esetleg valamit nem vagy rosszul töltöttetek fel. Persze az is lehet, hogy olyan igazolásról írnak majd nektek, amit még meg sem szereztetek, akár a többletpontot igazoló dokumentumokról, például a nyelvvizsgáról - ebben az esetben nem kell megijedni, teendőtök sem lesz még.

 

 

Hiánypótlás

Ha arról kaptok értesítést, hogy valamit rosszul, hiányosan töltöttetek fel, azzal nyilván foglalkoznotok kell.

Mit tehettek már most? Ha átgondoljátok, mit kell pótolnotok a tavaszi ügyintézés során, akkor érdemes lehet már most legalább fejben összeszedni a teendőket, amikor eljön a hiánypótlási időszak, ne kelljen kapkodnotok.

 

Sorrendmódosítás

Ha a sorrendmódosítás mellett döntenétek, 2022. július 7-ig egyetlen alkalommal megtehetitek.

Mit tehettek már most? A szakok/egyetemek, főiskolák sorrendmódosítását érdemes alaposan átgondolni. A fenti határidőig bármikor módosíthattok, de csak egyetlen alkalommal - az új sorrend már tényleg a végleges sorrend lesz, később már nem változtathattok.

 

Alkalmassági vizsgák

A többek között óvodapedagógus és tanító, tanárképzésre jelentkezőknek májustól megkezdődnek az alkalmassági vizsgák is. Ezeknek az időpontjait egyetemenként ITT találjátok.

Mit tehettek már most? Nézzétek meg, pontosan milyen részekből, feladatokból vagy kérdésekből állhat az alkalmassági vizsgátok. A legtöbb infót az adott szak leírásában a Felvi.hu oldalon, vagy az egyetem oldalán találhattok.” – írja az Eduline.hu