Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány a KEHOP-5.4.1-16-2016-00467 „Egyetlen Föld – az élő bolygónk” című projekt keretében Tanulmányi versenyeket szervezett általános és középiskolás tanulók számára energiatudatosság témakörében.

 

Megtöltötték a diákok a Dunaújvárosi Egyetem A09-es termét 2022. március 25.-én. Az egész napos esemény a KEHOP pályázat záró rendezvénye volt. A tanulmányi verseny során 4 fős csapatok jelentkezhettek a 11-18 éves korosztályból, 1 fő koordinátor tanárra.

A délelőtti nap folyamán a középiskolások mérettették meg magukat, összesen 13 csapat jelentkezett, míg délután az általános iskolások mutatták be tudásukat, ahol 15 csapat vett részt a találkozón. Minden csapat fantázianevet adott magának.

 

 

A résztvevőknek négy állomáson kellett teljesíteniük.  Az első állomás egy PowerPoint kiselőadás volt, ahol az energiatudatosságról adtak elő prezentációt 5 percben.

A második részben az érvelés/kampányolás kapott főbb szerepet „Győzzük meg Energiafaló Zénót, hogy ne pazarolja az energiát” címmel. Ezen kívül egy korábban már elkészített plakátot is bemutattak a versenyzők, melynek témája az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások.

A verseny utolsó feladata egy teszt kitöltése volt, az energiatudatosság jegyében.

 

 

Az izgalmas vetélkedőn sok érdekes és tanulságos előadást hallhattunk, ezáltal nem volt könnyű dolga a zsűrinek.

A próbatétel során az alábbi végeredmény született:

 

Általános iskolák:

  1. Móricz (Insert)
  2. Gárdonyi (Jövő Hősei)
  3. Széchenyi (Energiaveszteség)

 

Középiskolák:

  1. Lorántffy (Suligánok)
  2. POK (Polipok)
  3. Széchenyi (Medveállatkák)

 

Gratulálunk minden csapatnak!