Ha felsőoktatási szakképzésen szeretnél továbbtanulni, vagy jelenleg is ilyen formában végzed tanulmányaid, alábbi cikkünk bővebb információkkal szolgál a témával kapcsolatban!

 

2020-tól már kötelező az emelt szintű érettségi majdnem minden diplomás képzéshez. A Dunaújvárosi Egyetem kiváló választás azon felsőoktatási képzésre jelentkezőknek, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel, vagy nem érik el a 280 pontot, hiszen az intézmény öt területen is indít felsőoktatási szakképzést (FOSZK).

Ezen képzési formára nem szükséges az emelt szintű érettségi és már 240 ponttal bekerülhet a jelentkező az államilag támogatott képzésre. A végzést követően, ha valaki továbbtanul azonos alapképzésen, akkor a törvényi változásnak köszönhetően más pontszámítási rendszerbe kerül, és nem kell rendelkeznie emelt szintű érettségivel. Ráadásul a FOSZK képzés során tanult tantárgyakat beszámítják az alapszakos képzésbe, így az rövidebb ideig tart, illetve többletpont is jár a jelentkezéskor.

 

A 2020 óta élő szabályozás értelmében FOSZK végzettség mellett tehát nincs szükség emelt szintű érettségire a diplomás képzésre való bejutáshoz és a pontszerzés is másképp történik, mint a normál felvételi pontszámítás esetében.

 

Felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél alapján számított felvételi pontszám alapképzésen az alábbiak szerint alakul:

  • 5-ös eredményhez - 400 pont
  • 4-es eredményhez - 360 pont
  • 3-as eredményhez - 320 pont
  • 2-es eredményhez - 280 pont

 

A Dunaújvárosi Egyetemen az alábbi szakokra lehet jelentkezni FOSZK képzésen:

Gazdálkodási és menedzsment – bejutási lehetőség a gazdálkodási és menedzsment diplomás képzésre

Gazdaságinformatikus – bejutási lehetőség a gazdaságinformatikus diplomás képzésre.

Mérnökinformatikus – bejutási lehetőség a mérnökinformatikus diplomás képzésre.

Televíziós műsorkészítő – bejutási lehetőség a kommunikáció és média diplomás képzésre.

Műszaki (gépészeti specializáció) – bejutási lehetőség az anyagmérnöki és gépészmérnöki diplomás képzésre.

 

Amennyiben részese szeretnél lenni egy hallgatóbarát és gyakorlatorientált képzésnek, ahol a hallgatóból a felsőoktatási intézmény kihozza a maximumot és vele együtt építi a karrierjét, akkor a Dunaújvárosi Egyetem a legjobb választás!