A Nemzeti Ifjúsági Tanács "Digitális valóságok" című online konferenciája lesz megtekinthető március 20-án! Részletek a cikkben!

A Nemzeti Ifjúsági Tanács 2019 óta szervez Digitális valóságok címmel konferenciát és kiállítást egyetemista fiatalok, köznevelésben és felsőoktatásban tevékenykedő oktatók és dolgozók, valamint ifjúsági szakemberek részére, melynek célja a kapcsolatépítés és a közérthető ismeretátadás a digitalizáció területéről.

A koronavírus-járványra való tekintettel az idei esztendőben online konferenciára kerül sor, Digitális valóságok – digitalizáció és innováció az oktatás nevelésben címmel.

A Konferenciánk célja, hogy a résztvevők megvitathassák a digitalizáció hatásait az oktatás-nevelésre, a digitális oktatás alatt alkalmazott eszközök hatékonyságát, a megszerzett tapasztalatokat, módszereket, feltérképezzék a koronavírus utáni digitális oktatás lehetőségeit (jelen, jövő), mind a közoktatásban, mind felsőoktatás területén.

A teljesség igénye nélkül a következő témákat fogják a résztvevők érinteni:

  • oktatáskutatás
  • a távoktatásból leszűrhető tanulságok
  • oktatás lehetséges jövőképei
  • a koronavírus hatásai az oktatás-nevelésben

Lesz ezen kívül szó arról is, hogy vállalatként vagy fiatal egyetemistaként mit lehet tenni a köznevelés fejlesztéséért, hogyan lehet a diákokat mentorálni, vagy épp a digitális kompetenciákat fejleszteni a távoktatás keretében.

A szervezők meghívását elfogadta többet között prof. dr. Mérő László matematikus, az ELTE oktatója, prof. dr. Csépe Valéria pszichológus, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke, valamint Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke is.

A szakmai konferenciára 2021. március 20-án, szombaton 10:00 és 16:30 között online formában kerül majd sor. A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

A regisztrációhoz szükséges felület az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoFR6T4TDlX2DbqYkJ9MyMMvk59WC0xfnZYAr1RkH8TqOjrQ/viewform?fbclid=IwAR3qJWZ_hXyfL7N77mGmuOeF1Y22MRtZqdUizxBdYs2_Of8p-ADHELAE0Kk

A Konferencia részletes programját az alábbi dokumentum tartalmazza:  Programleírás

További információk érhetőek el továbbá a rendezvény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/943702569713702