2020. január 6-án indult az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem közös népszerűsítő kampánya, mely december 19-én a Dunaújvárosi Egyetem 2020-as év utolsó hivatalos egyetemi nyílt napjával zárult.

A két intézmény együttműködésének keretében a Dunaújvárosi Egyetem egész éves kommunikációjában kiemelt támogató partner volt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Az Egyetem vezetősége továbbra is az ipari kapcsolatok ápolására és a gyakorlatorientált képzési modell kivitelezésére helyezi a fókuszt. Ezen tevékenységek támogatására a legmegfelelőbb partner nem lehetett más, mint a hazánkban megtermelt villamos energia több mint 50 százalékát biztosító MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

A Dunaújvárosi Egyetem Kommunikációs Irodája a kialakult vírushelyzet miatt online egy rövid interjú keretében szólította meg az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatóját, Pekárik Gézát és a Dunaújvárosi Egyetem rektorát, Dr. András Istvánt, hogy értékeljék az elmúlt egy évet.

Rektor Úr, mennyire tartja sikeresnek a Dunaújvárosi Egyetem vonatkozásában az elmúlt egy év támogató tevékenységét?

Alkalmazott tudományok egyetemeként hiszünk benne, hogy a felsőoktatásnak és az iparnak szoros kapcsolattal kell rendelkeznie. A közös együttműködés keretében célunk volt, hogy kiemelt partnerünk, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. lehetőségeit folyamatosan népszerűsítsük minden külső kommunikációs csatornán, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy ne csak a leendő egyetemisták, de a leendő munkavállalók is megfelelő tájékoztatást kapjanak.

A beiskolázási tevékenységek marketing kommunikációjában minden rendezvényen és minden PR megjelenésben együtt mutatkoztunk partnerünkkel. Az év első negyedében a személyes népszerűsítést a vírushelyzetet megelőzően Magyarország legnagyobb oktatási kiállításán való részvétellel kezdtük, de az esztendő során az atomerőmű és az egyetem közös kampány keretében meglátogatta a potenciális középiskolákat, gimnáziumokat és pályaválasztási eseményeket is. A digitális térben az egyetem magyar és külföldi honlapján, Facebook és Instagram oldalán állandó megjelenést biztosítottunk grafikák, cikkek, videók és bejegyzések formájában.

Bízunk benne, hogy a jó kapcsolat és az együttműködés a későbbiekben is folytatódik.

Vezérigazgató Úr, kérem, foglalja össze, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vonatkozásában hogyan értékeli a közös együttműködést a Dunaújvárosi Egyetemmel.

A Dunaújvárosi Egyetem és a Paksi Atomerőmű együttműködése évek óta sikeres.

A Paksi Atomerőmű üzemeltetését magasan kvalifikált, biztonságtudatosan dolgozó, a munkahelyük iránt elkötelezett, motivált szakembergárda biztosítja. Ezért különösen fontos számunkra, hogy az utánpótlás nevelés is a megfelelő színvonalon történjen, amelyben kiemelt szerepe van a Dunaújvárosi Egyetemnek, amely az elmúlt, különösre sikerült évben is hozta azt a színvonalat, ami garantálja a tudás átadását. Olyan, jó képességű, tanulásra, fejlődésre képes végzősöket várunk a DUE-ról, akikre hosszú távon számíthatunk.

Bízom abban, hogy az egyetemmel való közös munkánk a továbbiakban is gyümölcsöző lesz.

Forrás: 2019. február 19. Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója Szenátusi ülés keretében vette át megbízólevelét.