A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézet Közgazdaságtudományi Tanszéke az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen” című pályázat keretében, esettanulmány-készítő versenyt hirdetett a 2019-20. tanév tavaszi félévében, immár 3. alkalommal.

 

A pályázati kiírás - a speciális helyzetben némileg módosulva - a feladatot teljes egészében az online térbe helyezte át. Ez azonban nem tántorította el a hallgatókat a jelentkezéstől, így a verseny 11 csapat részvételével zajlott le. A csapatok előzetes mentor-foglalkozásokat követően önállóan dolgozták ki vállalati esettanulmányaikat, felhasználva az Intézet által oktatott kurzusok megszerzett ismeretanyagát.

 

A verseny írásbeli fordulóját követően, a kiválasztott csapatok a prezentációs fordulón mutatták be munkájukat. A benyújtott írásbeli pályamunkák és a prezentációs forduló után a zsűri kiválasztotta az első 3 helyezett hallgatói csapatot, akik jutalomban részesültek.

 

A versenyen helyezést elért hallgatói csapatok:

 

  1. helyezett: GreenGoCar

Csapattagok: Horváth Gergely Mérnökinformatika 2. évf., Szabó Zsolt Mérnökinformatika 3. évf.

 

  1. helyezett: ReedZone Kft.

Csapattagok: Sümegi Nóra Gazdaságinformatika 1. évf., Király Orsolya Gazdaságinformatika 1. évf.

 

  1. helyezett: WizzAir

Csapattagok: Balla Ákos Gazdálkodási és menedzsment 1. évf., Ihász Leandro Gazdálkodási és menedzsment 1. évf., Raffay Kristóf Gazdálkodási és menedzsment 1. évf.

 

Hallgatóinknak köszönjük az aktív részvételt, a minőségi munkát, és gratulálunk a helyezést elért csapatoknak!

 

A Közgazdaságtudományi Tanszék a 2020-21. tanév őszi félévében ismét meghirdette a hagyományos vállalati esettanulmány-készítő versenyét. A verseny a speciális járványhelyzet miatt ismételten az online térben zajlik 2020. november – 2021. január között. A verseny szokásosan kétfordulós, egy írásbeli pályamunka benyújtását követően januárban prezentációs fordulóra kerül sor.

 

 

A verseny támogatója az FOP-3.4.3-16-2016-00017 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen” elnevezésű projekt.