December elejétől kezdve már készülnek a gyerekek a Mikulás és a Jézuska érkezésére, minden nap adventi gyertyát gyújtanak, valamint karácsonyi dalokat, verseket és mondókákat hallgatnak és énekelnek.

Az ünnepség keretein belül közösen díszítették fel a bölcsődét ünnepi öltözetébe.

A gyerekek reggel már izgatottan, ünnepi ruhát öltve várták az eseményt. Reggeli után mindkét csoport gyermekei közösen díszítették fel a csoportjuk fáját. Miután a fenyőfából díszes Karácsonyfa lett, a gyerekek és nevelőik közösen énekeltek. Készült pár ünnepi fotó is, majd az öltözőben énekeltek tovább és várták, hogy a Jézuska az énekeket meghallva megérkezzen a bölcsibe. Miután a csoportból motoszkálást hallottak és közösen bekukucskáltak az ajtón, látták, hogy az asztalon ég az adventi koszorún a gyertya az asztalon és díszes csomagolópapírba csomagolt ajándékok várják őket a fa alatt. Mindkét csoportban volt nagy öröm és boldogság, hiszen rengeteg új játék érkezett hozzájuk. Többféle autó, baba, kirakós játékok, melyeket a kisgyermeknevelők választottak aszerint, hogy minél nagyobb és változatosabb játéktár várja a gyermekeket.

Az ajándékbontás és játék után ünnepi tízórai vette kezdetét, ahol a szülőknek köszönhetően többféle sütemény és gyümölcslé várta a gyerekeket.