Több száz középiskolást és egyetemistát várnak a legszemélyesebb online pályaorientációs fesztiválra. 2020. november 28-án jön a negyedik Konnekt LIVE!

 

Mi ez a rendezvény pontosan?

Vannak szakmabörzék, vannak állásbörzék, van Educatio, azonban a különbség a Konnekt LIVE és a felsoroltak között, hogy a szervezők az emberre helyezik a fókuszt. Ahol, ha a szakmájáról beszél valaki, abban ott van az odavezető kacskaringós út, a személyes motivációk, a kihívások vagy akár a kudarcok is. 

 

Rendezvényükkel több, mint 40 különböző szakmát képviselő fiatalt hoznak össze egy napra, akikkel az ország egész területéről, sőt, határon túlról is beszélgethetnek majd az útkereső fiatalok különböző Zoom szobákban. A résztvevők többek között könyvvizsgálónak, filmrendezőnek, orvosnak, építésznek, online marketing szakértőnek vagy akár egy kormánytisztviselőnek is feltehetik a kérdéseiket (a szakmák teljes listája a honlapjukon található). Őszinte kérdések, izgalmas sztorik és személyes példák segítik majd a diákok útkeresését.

 

Mindeközben az előadóterem közvetítésében terítékre kerülnek fontos témák:

Álommeló vs Megélhetés - döntenem kell?

és

mesél.

 

Nem Budapest a világ közepe - sikersztorik vidékről

 

Mit tehetek most az öt évvel későbbi önmagamért? - gyorstalpaló pályakezdőknek

 

Kocka-e vagy? - kereszttűzben az IT-s sztereotípiák a Green Fox Academy, a Digic Pictures és az Accenture szemüvegén keresztül

 

“Legyen előbb egy rendes diplomád, majd aztán…” - megvitatjuk a nagy diploma mítoszt

 

A nagy Covid para - szakmák, amiket nem kímélt a vírus

 

A pályaválasztás kérdése nemcsak a 18 éves fiatalokat érinti, tapasztalataik szerint erőteljesen jelen van a huszonéves korosztály körében is. Épp ezért az egyetemisták és felnőtt pályaváltók előtt is kinyitják a Konnekt LIVE kapuit.

 

 

A rendezvény ingyenes, de regisztráció szükséges! 

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/363905778154718

További információ és regisztráció: https://2020.konnektlive.com/

Időpont: 2020. november 28. 10:00-18:00