A Dunaújvárosi Egyetemen 8 alapképzési szak közül választhatsz, összesen 4 képzési területről. A választék igen széles, így nem kell aggódnod, hogy nem találod meg a számodra megfelelőt. Most még egy kis segítséget is adunk hozzá!

A műszaki terület azok számára lehet érdekes, akik szeretnek tárgyakkal dolgozni, azokat megjavítani, komplex rendszerben gondolkodni és érdekli őket, milyen csapatban dolgozni.

Ha érdekel az informatika minden rejtett fortélya, olyan személyiség vagy, aki inkább elemzi a folyamatokat, szeret egyedül dolgozni és kitartó egy probléma megoldásában, akkor az informatikai terület képzései a neked valók.

Ha empatikus vagy, de az irányító személyiség is közel áll hozzád, érdekel a gazdaság működése, akkor a társadalomtudományi terület képzései biztosan érdekelni fognak majd.

Ha kreatív vagy, szereted a folyamatos nyüzsgést és szeretsz szerepelni, akkor számodra a média területe lehet érdekes.

 

  • Anyagmérnök: A képzés célja, olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak az anyagok és anyagi rendszerek értelmezésére és irányítására. Ezen kívül pedig képesek az anyagtulajdonságok megváltoztatására és azok elemzésére, a minőség biztosítására.
  • Gépészmérnök: A cél olyan gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására és az ezekkel járó feladatok ellátására.
  • Műszaki menedzser: A képzés célja olyan műszaki menedzserek képzése, akik megfelelő természettudományi, műszaki tudományi, gazdálkodási és szervezéstudományi ismeretekkel rendelkeznek a termékek és szolgáltatások ezen területeken fellépő folyamatainak megoldására és folytatására.
  • Mérnökinformatikus: A képzés célja olyan mérnökinformatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítésére és üzemeltetésére, valamint azok adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására.
  • Gazdaságinformatikus: A képzés célja a gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek a valós üzleti folyamatok és a problémák megértésére és megoldására, a feladatok menedzselésére, a folyamatok és technikák menedzselésére, a problématér definiálására és a megoldás fejlesztésére és felügyeletére.
  • Gazdálkodási és menedzsment: Olyan szakemberek képzése, akik elméleti ismereteik birtokában, a gyakorlati jellemzőket alkalmazva, készségeik és képességeik alapján alkalmasak arra, hogy a cégek és vállalatok pénzügyi folyamatait és a szükséges szervezeti rendszereket átlássák, kialakítsák és azokat működtessék. Ezen kívül alkalmasak a számviteli szakfeladatok irányítására és alkalmassá válnak a gazdálkodás elemzésére, értékelésére és ellenőrzésére.
  • Szakoktató: A képzés célja olyan szakoktatók képzése, akik a képzés során választott specializációjukon szerzett elméleti és gyakorlati ismereteik alapján képesek a gyakorlati tárgyak oktatásának megtervezésére szervezésére vezetésére és elvégzésére.
  • Kommunikáció és médiatudomány: Olyan szakemberek képzése, akik ismerik a társadalmat működtető kommunikációs rendszereket, a társadalmi kommunikációt, valamint a kommunikáció és a média fontosabb intézményeit. Megszerzett tudásuk birtokában képesek a társadalmi kommunikáció alapvető intézményeiben kommunikációs munka végzésére.

 

Ebben a táblázatban megtaláljátok az egyes szakokhoz tartozó ponthatárokat és önköltségeket:

Szak megnevezése Önköltség (/félév) Félévek száma Ponthatárok
      Államilag támogatott Önköltséges
Anyagmérnöki 300 000 Ft 7 280 280
Gazdálkodási és menedzsment 195 000 Ft 7 400 280
Gazdaságinformatikus 250 000 Ft 7 280 280
Gépészmérnöki 225 000 Ft 7 280 280
Mérnökinformatikus 225 000 Ft 7 280 280
Műszaki menedzser 210 000 Ft 7 320 280
Kommunikáció és médiatudomány 195 000 Ft 6 400 280
Szakoktató 210 000 Ft 7 280 280

 

Decemberig még van időd átgondolni, melyik szakunk érdekel a legjobban! Addig is figyeld honlapunkat és közösségi oldalainkat a még több hasznos és érdekes információért!

Itt például mindent megtalálsz a 2021-es felvételiről: http://www.miertdue.hu/hirek/517-minden-a-2020-2021-es-felvetelirol-menj-biztosra-a-dunaujvarosi-egyetemmel