2020. augusztus 27-én, a pótfelvételi eljárás ponthúzásával lezáródott a 2020-as felvételi eljárás.

A Dunaújvárosi Egyetem, a koronavírus és a megváltozott felvételi követelmények ellenére, a 2019-es évhez hasonlóan teljesített a pótfelvételi eljárásban.

Idén 76 fő nyert felvételt a pótfelvételi eljárás keretében, melyből 59 fő levelező tagozaton kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

A legnépszerűbbek a kommunikáció és médiatudomány, valamint a műszaki menedzser alapképzések voltak, amelyeket nappali és levelező tagozaton jelentősen nagyobb létszámmal tudunk elindítani, mint a tavalyi tanévben.

A felsőoktatási szakképzések közül a televíziós műsorkészítő 25%-os, a mérnökinformatikus 39%-os, a műszaki [gépészeti specializáció] 105%-os, a gazdaságinformatikus képzés esetén 25%-os növekedést értünk el. A gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés 2019-ben jelentős növekedést ért el, melyhez hasonlóan alakult a 2020-as felvételi statisztika is.

Összehasonlítva az alapképzéseket és a felsőoktatási szakképzéseket elmondható, hogy a FOSZK képzéseknél magasabb a felvettek száma, ha az egész felvételi eljárást tekintjük: 27%-kal több, mint az alapképzéseknél.

Az alapképzésekre a pótfelvételi során 29 fő nyert felvételt, az általános felvételi során pedig 149 fő, így összesen 178 fő a felvettek száma 2020-ban. A felsőoktatási szakképzésekre a pótfelvételi során 38 fő nyert felvételt, az általános felvételi során pedig 188 fő, így összesen 226 fő a felvettek száma 2020-ban.

Az elmúlt éveket tekintve idén volt a legmagasabb a mesterképzésre felvettek száma. A gépészmérnöki mesterképzésre 11%-kal, míg a 4 féléves osztott tanári -mérnöktanári mesterképzésre 22%-kal többen nyertek felvételt.

A Dunaújvárosi Egyetem levelező tagozatán csökkenés történt a megváltozott felvételi követelmények miatt, de öröm intézményünk számára, hogy a nappali munkarendben történő oktatásra felvettek száma hasonlóan alakult a 2019-es évhez viszonyítva.

Intézményünkben 2020 szeptemberében több mint 430 fő kezdheti meg tanulmányait a sikeres felvételi eljárást követően.