A Dunaújvárosi Egyetem a várakozásokon felül teljesített a 2020-as felvételi eljárásban.

Az idei felvételi eljárás több szempontból különleges volt, hiszen idén már kötelező volt az emelt szintű érettségi, illetve a járvány miatt korlátok közé szorult népszerűsítés okán a felsőoktatási intézmények lehetőségei jelentősen csökkentek.

A kihívások ellenére, a Dunaújvárosi Egyetem az összetett képzési rangsorban 6, míg a karok rangsorán 9 helyet javított.  Ugyanilyen fejlődés látható az elsőhelyes jelentkezőket illetően, hiszen az Intézmény több, mint 21%-os fejlődést ért el.

A leendő hallgatók 2020. július 23-án, este 20:00 órakor kapták meg a döntésről szóló értesítést.

Öröm számunkra, hogy a felsőoktatási szakképzéseinket (FOSZK) egyre többen választják. Jól látható, hogy a tavalyi 20%-os növekedéshez képest a FOSZK képzéseinkre felvett hallgatók száma 11%-kal nőtt.

Az Intézmény műszaki, informatika, média és gazdasági területen indítja ezeket a 4 féléves képzéseket. A felsőoktatási szakképzés megfelelő választás azon személyeknek, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel, vagy nincs meg a 280 minimum pontjuk. Ezen képzésekre történő jelentkezéshez nem szükséges az emelt szintű érettségi, és már 240 ponttal be lehet kerülni bármely két középszintű érettségi tantárggyal. A felsőoktatási szakképzés során elvégzett tantárgyakat a felvételi eljárás esetén plusz pontot érnek, és alapképzésben is beszámításra kerülnek. Fontos kiemelni, hogy a FOSZK-os hallgatók ugyanolyan egyenértékű hallgatók, mint a diplomás képzésen résztvevők.

A műszaki [gépészeti-specializáció] felsőoktatási szakképzésre, a felvételt nyert hallgatók száma 35 fővel növekedett.

A gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzésre, a felvételt nyert hallgatók száma 2%-kal nőtt, mely esetén a nappali tagozatos hallgatók száma 7%-kal növekedett.

A televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzésre, a felvételt nyert nappalis hallgatók száma 23%-kal több.

A mérnökinformatikus és gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzésre a felvételt nyert hallgatók száma a 2019-es felvételi eredményekhez hasonlóan alakult. Ezen képzéseken összesen 50 fő kezdheti meg tanulmányát.  

A megváltozott bemeneteli követelmények és az országosan alacsony jelentkezési statisztikák miatt, a diplomás képzéseknél az intézmény jelentős csökkenésre számított, de örömmel láttuk, hogy a 2018-as adatokhoz hasonló eredményt értünk el.

A gépészmérnöki alapképzésre idén 25 fő nyert felvételt.

Öröm számunkra, hogy több év után idén újra indítani tudjuk a kommunikáció és média alapképzést nem csak levelező, hanem nappali munkarendben is.

A gazdálkodási és menedzsment képzésünkre közel 30 fő nyert felvételt.

Az intézmény prioritási területének számító informatika területre (mérnökinformatikus és gazdaságinformatikus alapképzés), idén 70 jelentkező jutott be.

Öröm számunkra, hogy idén 33%-os növekedést értünk el a műszaki menedzser alapképzésen a nappalis hallgatók számát tekintve.

 

Az intézmény mesterképzéseire a tavalyihoz hasonló létszámú hallgató nyert felvételt.

Ismét lehetősége nyílik jelentkezni, azon személyeknek, akik az általános felvételi eljárásról lemaradtak, hiszen jövőhéten kezdődik meg a pótfelvételi időszak. IDÉN ELSŐ ALKALOMMAL, - korlátozott számban - az alapképzéseknél van lehetőség államilag támogatott képzést is megjelölni. A felsőoktatási szakképzésekre és a mesterképzési szakokra, csak önköltséges képzési formában van lehetőség a pótfelvételi eljárás során jelentkezni. A Dunaújvárosi Egyetem minden képzését meghirdeti ebben a szakaszban is. Azon jelentkezőknek, akik nem jutottak be a felsőoktatásba, kiemelten figyelmükbe a felsőoktatási szakképzéseket.

Örömmel jelentjük be, hogy augusztus 1-től ismét lehetőség nyílik jelentkezni a Paks II. Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem közös szakirányú továbbképzésére is. Idén az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök mellett a szakember képzést is meghirdetjük. A jelentkezőknek rendelkezniük kell a felvételiben meghatározott diplomával vagy mesterdiplomával. A Paks II. Zrt. támogatásának köszönhetően, 25 fő részére díjmentesen, további maximum 15 fő részére pedig önköltséges formában tudjuk biztosítani a képzést. A tavaly felvételt nyert személyek idén július 30-án és 31-én teszik záróvizsgájukat. Ezen egyedülálló képzéssel szinte biztos karrier lehetőség áll a végzettek előtt az energetikai és nukleáris iparban.

 A Dunaújvárosi Egyetem felvételi eredményeivel kapcsolatos sajtótájékoztatóját Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika Oktatási és Általános Rektorhelyettes tartotta.