Cikksorozatunk ötödik részében, Neukum Gábor (továbbiakban: N.G.) a DUE gépészmérnök hallgatója, a székesfehérvári MÁV Előre Sport Club NB1-es röplabda játékosa mesélt nekünk az elmúlt időszak kihívásairól.

 

Hogyan érintette az Egyesületedet a vírushelyzet?

N.G.: "Nagyon hirtelen jött ez az egész, de a klub jól reagált a vírushelyzetre. Sajnálatos módon minden egyes bajnokságnak ideje korán vége lett, az edzéseket is fel kellett függeszteni. Teljesen leállt a sportélet, de kaptunk bőven „házi feladatokat”, amikkel otthon kellett boldogulnunk."

 

Hogyan töltöd a mindennapjaidat? Milyen edzéseket tudtál beiktatni a napi menetrendedbe, hogy az erőnléted továbbra is megmaradjon?

N.G.: "Ezt így nehéz pontosan leírni, mert minden napom más, nem követek semmilyen sémát. Az elsődleges most a munkám és utána jön valahol a sorban a sport. Természetesen majdnem minden nap csináltam/csinálok valamilyen testmozgást. Számomra ez az időszak inkább a regenerációról és a preventív tevékenységekről szól, legyen ez gyógytorna vagy masszázs. De persze szinte minden héten 2-3 alkalommal lemegyünk strandröpizni a csapattársakkal, barátokkal."

 

Olvastál vagy néztél esetleg valamilyen segítő anyagot az edzésekkel kapcsolatban?

N.G.: "Őszinte leszek, hogy nem. Járok speciális gyógytornára, ahol nagyon jól képzett szakemberek dolgoznak, ők megmondják, hogy mit és hogyan csináljak pontosan."

 

A versenyfelkészülést mennyire érintette a vírushelyzet? Esetlegesen veszélyeztette?

N.G.: "Nagyon is érintette, ugyanis kedden még volt edzésünk, ahol úgy volt, hogy a következő mérkőzés szombaton lesz majd azt az infót kaptuk, hogy zárt ajtók mögött lesz a hétvégi meccs. És végül szerdán már nem is edzettünk ugyanis az összes sporttevékenységet beszüntették."

 

Mi a következő verseny, amire készülsz?

N.G.: "Nálunk alapvetően a nyár mindig pihenővel telik nincsenek teremben se edzések se mérkőzések. Augusztusban fog kezdődni nekünk az alapozás, amivel már a következő 2020/21-es bajnoki szezonra készülünk fel. Majd aztán lesznek felkészülési tornák és szeptember második felében megkezdődik a bajnokság is."

 

 

A Dunaújvárosi Egyetemen a sportkommunikáció támogatója az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 számú projekt.