A sorrendmódosítási időszakban ismét szeretnénk megmutatni, hogy miért érdemes a DUE alapképzéseinek egyikét választani első helyre!

Egy újabb alapképzést szeretnénk Nektek közvetlenebb módon bemutatni. A mérnökinformatikus képzés kapcsán Sajtos Norbertet, szintén végzett hallgatónkat kértük meg, hogy meséljen a tapasztalatairól.

Norbert is a már előző két interjúban említettekkel kezdte az élmények megosztását. E szaknál is igencsak elengedhetetlen a gyakorlatorientált képzés, hiszen az informatika egyre gyorsabban és egyre többször megújul, melynél mindig tudni kell tanulni és fejlődni. A tanárok segítőkészek és a segítségükre van az a tény, hogy az oktatás a 21. századnak megfelelő. E képzésnél is lehetőségek sokasága várja a hallgatókat mind a duális képzés, mind a szakmai gyakorlat és ezáltal a későbbi elhelyezkedés terén.

Nem elfelejthető ok az Egyetem mellett, hogy a város szívében, a belvárosban található, mely kiváló kollégiumi elszállásolással és remek munkalehetőségekkel várja az új hallgatókat. Hiszen az informatikus végzettséggel rendelkezőkre nagy az igény a munkaerőpiacon, az Egyetemünkön pedig a szükséges tudást is biztosítják számukra, gyakorlati tapasztalattal kiegészítve.

Az informatika területén is - mint ahogy a többi képzésnél is – előfordulnak nehezebb, szárazabb tantárgyak, de az Egyetemen igyekeznek ezeket színesíteni, gyakorlati anyagokkal gazdagítani. Emellett olyan témákba is bepillantást nyerhetnek a hallgatók, amik lehet, hogy szorosan ugyan nem kapcsolódnak a képzésükhöz, de a világban való boldoguláshoz elengedhetetlenek. Ilyen például az „Államigazgatási és jogi ismeretek” vagy például a „Menedzsment” tantárgyak.

Nem tudjuk elégszer hangoztatni az Egyetem kiemelkedő családias környezetét és a hallgatókra való odafigyelését. Ehhez nagy segítség az úgynevezett Hallgatói Sikerességet Támogató program, azaz a HASIT. Ezen keresztül a hallgatók szakmentoraiktól kérhetnek segítséget, tanácsot. Emellett az Egyetem rendelkezik Hallgatói Önkormányzattal, melynek köszönhetően a hallgatók egymást tudják segíteni, támogatni. TUTOR programunknak köszönhetően pedig diákok tarthatnak korrepetálásokat diáktársaiknak.

Nem utolsó sorban pedig a Dunaújvárosi Egyetem hűen őrzi a Selmeci hagyományokat. Ez egy összetartó közösség több másik egyetemmel együtt, melyben nem csak a hallgatók, de az oktatók, dolgozók is részt vesznek és támogatják egymást.

Norbert is küldött Nektek egy üzenetet, mellyel szeretne mindenkit arra biztatni, hogy jelölje a DUE-t az első helyen:

„Kedves középiskolások, érettségizők!

Dunaújvárosi Egyetem szlogenjével szeretnélek benneteket bátorítani arra hogy a Dunaújvárosi Egyetemet az első helyen választva jó döntést fogtok meghozni. Élj! Tanulj! Szórakozz! A leendő egyetemi éveitek alatt ezekben nem fogtok hiányt érezni. 

Baráti üdvözlettel,

Egy volt Dunaújvárosi Egyetem, Mérnökinformatikus hallgató.”

Válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet az első helyen és tapasztald meg mindezt magad is!

 

 Jelentkezz Te is a DUE bármely duális partneréhez, ha az informatikus képzésünkre jelentkeztél!

Dunaújvárosi Egyetem Duális képzését az EFOP-3.5.1-16-2017-00006 projekt segíti.