A sorrendmódosítási időszakhoz érve, szeretnénk megmutatni, hogy miért érdemes a DUE alapképzéseinek egyikét választani első helyre!

Megkértük Polgár Kittit, Gazdálkodási és Menedzsment alapszakon végzett hallgatónkat, hogy mondjon pár okot arra, hogy miért ideális ez a szak az érdeklődők számára.

A hallgatókra minden területen rengeteg lehetőség vár, ha a Dunaújvárosi Egyetemet választják. Gyakorlatorientált képzéseken vehetnek részt, melyet a tanulás mellett hasznos és szórakoztató programokkal színezhetnek meg.

Kettő különleges lehetőséget említett meg, mely csak a gazdászok hallgatók számára elérhető. Az első a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíja. Minden évben meghirdetésre kerül és egy egyetemről négy hallgató részesülhet ebben az ösztöndíjban. Ehhez a jó tanulmányi átlag mellett szükséges az aktivitás az egyetemen. Azaz, versenyeken való részvétel, közösségi programokon a megjelenés vagy éppen az egyetem munkájának segítése. Az oklevél átadása pedig egy budapesti ünnepség keretein belül történik meg.

A másik ilyen lehetőség a PADE program, mely a tavalyi évben debütált az Egyetemen. A legjobb kifejezés erre a programra, hogy itt szórakozva tanulhatsz és tanulva szórakozhatsz. Egy évig tart ez a programsorozat, mely során online kurzusokon kell részt venniük a hallgatóknak, ezen kívül egy tanulmányi kirándulásra is van lehetőségük elmenni valamelyik külföldi partnerintézményhez. Az előző évben a diákok az első félévben a portugál, a második félévben a ciprusi egyetemet látogatták meg. Ezután részt vesznek egy nyári egyetemen, mely 6 héten keresztül tartott. Itt a felkért oktatók interaktív formában tartottak a hallgatóknak továbbképzéseket. Ezt a bő egy hónapot egy másik tanulmányi kirándulással zárták le, amikor Erdélybe kirándultak.

Míg az egyik program a kitartásra és a jó tanulmányi eredményre ösztönöz, addig a másik kicsit kizökkentve, még oktatással éri el, hogy a diákok többet megtapasztaljanak, mint ami az órákon történik. Ezen kívül Kitti tapasztalat alapján szeretné mindenki figyelmét felhívni az Erasmus programra, mely természetesen a gazdász hallgatók számára is elérhető.

Gyakorlati és elméleti órákon keresztül sajátíthatod el a gazdász szakot, melyből aztán több irányba is specializálódhatsz. Ezek általában a pénzügy, a kommunikáció és a vállalkozásmenedzsment területei.

Válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet az első helyen és tapasztald meg mindezt magad is!