A Dunaújvárosi Egyetem 2020. március 11-én értesítette hallgatóit a koronavírushoz kapcsolódó  digitális formában történő oktatás kialakításáról, mely a napokban már az utolsó fázisába érkezett!

Az intézmény számos szervezeti egysége dolgozik napról napra a digitális formában történő oktatási rendszerünk hatékony kialakításán.  2020. március 12-13-14.-én a DUE Rektora rendkívüli Rektori oktatási szünetet rendelt el. 2020. március 16-23-ig előrehozott tavaszi szünet van a Dunaújvárosi Egyetemen.

Az oktatás 2020. március 23-tól visszavonásig digitális formában történik.

A Dunaújvárosi Egyetem a Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) programja okán is kiemelt prioritásként kezeli, hogy hallgatóink sikeresen tudják teljesíteni tanulmányaikat ebben a félévben is, melyhez a lehetséges támogatást biztosítjuk.

Az online oktatás a Moodle rendszerben található szakmai anyagok segédletek valamint oktatói magyarázatok mentén történik. A számonkérés alapja Moodle rendszerben kiadott és határidőre elkészített feladatok megoldásán valamint a kurzus végén megírt számonkérésen alapul.

Tekintettel az online típusú oktatási formára a számonkérést és az oktató jelenlétét folyamatosnak kell tekinteni.

Az oktató a kurzus időpontjában (nappali tagozaton) előre egyeztetett idősávban (levelező tagozaton) a hallgatók rendelkezésére áll emailben, a Moodle rendszerben vagy Microsoft Teams alkalmazás segítségével.

Hogyan lehetséges használni a Microsoft Teams alkalmazást az oktatásban?

  • Szükséges a szoftvert feltelepíteni számítógépre, laptopra, telefonra, vagy bármilyen okoseszközre.
  • Az Microsoft Teams alkalmazás használatához szükség lesz a hallgató uniduna rendszerében használható email címére.
  • Az oktató a Microsoft Teams rendszerben létrehozza az adott kurzust amelyre a hallgatót meghívja.
  • A hallgató elfogadja a hívást és felveszi a kapcsolatot az oktatóval.

Kérjük a hallgatókat, hogy a rendszerek tényleges beállításáig tanulmányozzák a Moodle rendszerbe feltöltött anyagokat és közérdekű információkat.

Továbbá kérjük figyeljék az e-maileket és tájékoztatóinkat. Egyetemünk azon lesz, hogy a félévet és az egész tanévet sikeresen tudjuk zárni.

 

Dunaújvárosi Egyetem