2019. április 17-én újra lehetőség nyílt ügyintézésre az E-felvételi rendszerben. Hiánypótlásra és sorrendmódosításra nyílt felület a jelentkezők számára. Változtass sorrendet, jelöld te is a DUE-t első helyen!

Az E-felvételi ügyintézési felületén a jelentkezők ellenőrizhetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, az általuk megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatok az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók. A jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve láthatók a fenti adatok és az aktuális pontszámok

2019. június 12-ig a jelentkezők általános tájékoztatást kapnak (a jelentkezéskor megadott e-mail címükre) az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Legkésőbb június 26-ig pedig hiánypótlási felszólítást kapnak azok, akik a jelentkezést hiányosan nyújtották be

A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2019. július 12-ig pótolhatók. Ezeket szkennelés után az E-felvételi rendszerébe fel kell tölteni.

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, legkésőbb július 12-ig, szintén az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételizők preferencia-sorrendje, ami alapján a jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra egyébként is sikertelennek számít a jelentkezés.

Változtass sorrendet, jelöld te is a DUE-t első helyen!