2019. 03. 22.-én a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepséget rendezett, ahol ünnepélyes keretek között közel kétszáz végzett diák vehette át jól megérdemelt diplomáját, záróvizsga igazolását.

A diplomaátadón a Dunaújvárosi Egyetem vezetésősége mellett részt vett prof. dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, Cserna Gábor polgármester, Pekárik Géza, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, a Dunaújvárosi Egyetem Konzisztóriumának elnöke, Gál Katalin, az MVM Zrt. elnöki tanácsadója.

Elsőnek dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora a köszöntötte az elnökséget, a végzett hallgatókat, stratégiai partnereket és a megjelent vendégeket. Elmondta, hogy 2019. januári záróvizsgákon 181 hallgató tett sikeres záróvizsgát, ebből 50 hallgató kiváló minősítésű, és 4 hallgató pedig kitüntetéses oklevelet szerzett. Kulcsfontosságú esemény volt ez a diplomaátadó ünnepség, hiszen idén előszőr került átadásra duális diploma Mérnökinformatikus szakon. Beszédében kitért a világgazdaság globális kérdéseit érintő hatásokra,  kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Egyetem értelmiséget formál, szemléletmódot alakít, és felelősséget vállal a hallgatók irányába.  Véleménye szerint az emberi tényező felértékelődik, és egyre jobban fókuszba kerül a családban, és a munkaerőpiacon az emberi minőség. Az intézmény rektora beszédében kitért a klímaváltozás hatásaira, és a biztonságra. Ünnepi beszédének zárásaként rövid áttekintést adott az egyetem elmúlt időszakát érintő fő tevékenységekről.

dr. habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektorának köszöntője

Az ünnepi műsort Dr. Bódis József államtitkár beszéde követte. Tolmácsolta Kásler Miklós miniszter gratulációját és jókívánságát. Elmondta, hogy bár a mai nap nem piros betűs a naptárban, de a diplomások és hozzátartozóik számára ez biztosan az, hiszen a korábban kitűzött célt ma elérték. Kiemelte az oktatás és az önképzés fontosságát, és, hogy ez a szellemi közeg egy életen át meghatározó lesz számukra.

Prof. dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár beszéde

A fogadalomtételt és oklevelek átadását Cserna Gábor polgármester úr beszéde követte. Polgármester beszédében kiemelte, hogy értelmiségnek lenni nem csak magánügy, hanem sokkal inkább a közügy, hiszen a város, és hazánk jövőjét határozza meg a tudás.

A Dunaújvárosi Egyetem számára fontos oktatóinak, munkatársainak, partnereinek megbecsülése. Az átadóünnepségen Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára címben részesült Csányi Tamás oktatónk, Címzetes egyetemi docens címben részesült Füredi Gábor az Ecotech Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, és Kiss Árpád a DAV Acélipari Zrt. vezérigazgatója.

dr. habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Füredi Gábor az Ecotech Nonprofit Zrt. vezérigazgatója

Szinte már hagyomány, hogy emléklapban részesülnek azon hallgatók, akik tanulmányaik ideje alatt a Hallgatói Önkormányzatban és a hallgatókért végzett kiemelkedő közéleti, közművelődési és közösségszervező tevékenységekben részt vettek. Az emléklapokat Kalocsai Imre a Hallgatói Önkormányzat elnöke és dr. András István rektor adta át tíz végzős számára.

Az elismerések átadása után az ünnepség zárásaként Banyári Rebeka mérnökinformatikus szakon végzett hallgató búcsúzott a társaktól és az Alma Matertől.

Gratulálunk új diplomásainknak!