Gránicz Ádámmal, az Intellifactory Kft. szoftverfejlesztő cég tulajdonosával készítettünk interjút 2019. 03. 01-én kooperatív duálisképzési tantárgyával kapcsolatosan.

 Gránicz Ádám 2000-s évek elején kaliforniai egyetemi tanulmányai alatt ismerkedett meg az F# funkcionális programozási nyelv alappilléreivel. Elmondta, hogy ennek a hibrid programozási nyelvnek 2002 - 2003-ban kezdődött meg a hivatalos használata.  Mindkét paradigmust képes kihasználni, így az objektív és a funkcionális irányelveket is lehet alkalmazni vele. Jóval kevesebb programozási sort kell implementálni, melynek köszönhetően a programozó szakember munkája leegyszerűsödik.

Cégét 2003-ban alapította, azóta ezen a területen kamatoztatja tudását. Főtevékenységüknek tekintik a web felületek, és szoftverek fejlesztését.

2013 óta tart kooperatív duális tárgyat a Dunaújvárosi Egyetemen, mely elmondása szerint egy abszolút sikeres kurzusnak számít, és remek lehetőségeket nyújt a diákoknak megismerkedni ezzel a különleges programozási nyelvvel. A kezdetek óta egy hosszútávú, stratégiai együttműködés kialakítása volt a cél, melynek köszönhetően több, mint 150 diákkal sikerült megismertetni az elmúlt évek alatt az F Sharpot.

Lehetőségük van a diákoknak a nyitott gyakornoki program mellett egy nyári intership munkalehetőségen is részt venni.  A kezdetek óta 14 országban volt jelen a cég gyakornoki programával, melyre szívesen várják akár a pályakezdő programozó jelentkezését is.