Gyere el július 31-én a Dunaújvárosi Egyetem campusára! Pótfelvételi és energiatudatos szakmai napot rendezünk, hogy biztos karrier garantáljunk!
 
Tudj meg mindent a nyílt napról és pótfelvételizz hozzánk! 
 
Érdekel az egyetemi képzés, de nem vettek fel, vagy nem jelentkeztél?
 
Esetleg atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésen szeretnél továbbtanulni?
 
Érdekel az elektromobilitás, a karbonmentes energia?
 
Itt a helyed! Gyere el családoddal, barátaiddal! Ha messziről jössz szállást is tudunk biztosítani!
Írj a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.email címre! 
 
Helyszín: Dunaújvárosi Egyetem A épület - 2400 Dunaújváros Táncsics Mihály utca 1
 
Jelentkezz a Paks II. Akadémia vagy a Dunaújvárosi Egyetem képzésére a pótfelvételi keretében!
 
Program:
9:00 - 10:00 Vendégvárás, elektormobilitási kiállítás megtekintése
10:00 - 10:20 Megnyitó
10:20 - 10:40 Rövid egyetemi tájékoztató
10:40 - 11:00 Szakokról röviden
11:00 - 11:40 Workshopok képzésenként
11:40 - 12:30 Campus túra
12:30 - Zárás és sorsolás
 
 
Eseményünket a Paks II. Akadémia támogatásával valósítjuk meg!
 
 
 
 

 
 
Milyen képzések iránt tudsz érdeklődni? Mutatjuk!
 

Felsőoktatási szakképzési szakok (2 ÉVES KÉPZÉSEKRE NEM KELL EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI):

 Amennyiben a fent felsorolt képzések egyikét elvégzed, akkor emelt szintű érettségi nélkül szinte egyeneságon bekerülhetsz bármelyik alapképzésünkre! 

 

Alapképzési szakok:


Mesterképzési szakok:

 

A Paks II. Akadémia keretében megvalósuló képzés:

 


Egy kis segítség, hogy miért hozzánk jelentkezz! 
 

Miért a DUE?

 • Bárki könnyen bekerülhet az ERASMUS+ programba, részese lehet az egyetemen zajló kutatásoknak. A támogató légkörnek, a kisebb létszámból fakadó közvetlen kapcsolatoknak köszönhetően csak rajtad ál, hogy 31 külföldi egyetemi partnerünknél tanulhass, vagy bekapcsolódj egy izgalmas kutatásba.
 • Biztos bejutás a kollégiumba! Minden felvett hallgatónak a Campus területén található modern, jól felszerelt épületekben, 2, vagy 3 ágyas szobákban biztosítunk helyet. Támogatott képzésre bejutó hallgatóknak az első évben 5500 Ft/hó díj ellenében.
 • Minden egy helyen! Itt nem kell utazgatnod, csak élned és tanulnod! Minden tanterem, labor, műhely, stúdió, kollégium, sportpálya, edzőterem, bowling, erdei tornapálya, uszoda, vendéglátóhely, étterem a Campus területén, vagy mellette van. Az Egyetem a város szíve.

 

 

Miért a műszaki terület?

A műszaki területen a következő képzések közül választhatsz: Anyagmérnöki alapképzés, Gépészmérnöki alapképzés, Műszaki (gépészeti specializáció) felsőoktatási szakképzés, Gépészmérnök mesterképzés.

A műszaki terület egyedülálló lehetőségei a Dunaújvárosi Egyetemen:

 • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz.
 • A DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
 • Fejlett infrastruktúra. Országosan elismert és ritka laborokkal rendelkezik a Műszaki Intézetünk, ahol a gyakorlati tudás megszerzése nem kérdés.
 • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
 • 50 000 Ft/hó plusz ösztöndíjat kapnak az alapösztöndíjon felül az államilag támogatott szakra járó nappalis anyagmérnök hallgatóink.
 • Mester-, és szakmérnöki képzéseken helyben tudnak továbbtanulni alapszakot végzett hallgatóink.

 

 

Miért az informatika terület?

Az informatikai területen több képzés közül választhatsz: Gazdaságinformatikus vagy Mérnökinformatikus alapképzések, melyek elérhetők felsőoktatási szakképzési formában is.

Az informatikai képzés egyedülálló a Dunaújvárosi Egyetemen:

 • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki. A jelenleg is színvonalas gépparkkal rendelkező műszaki területnek, újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik.
 • Különleges kooperatív-duális tantárgyakat tanulhatsz, amit a cégek képviselői tartanak, nem kitalált elméleti tematika alapján, hanem valós vállalti környezetben jelentkező feladatokról, működő megoldásokról.
 • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
 • A DUE informatikai oktatói a hallgatói visszajelzések alapján készített 2019-es országos oktatói kiválóság rangsorban 4. helyezést értek el.
 • Pillanatok alatt elvegyülhetsz a nálunk tanuló számos külföldi hallgatóval, ha felveszed valamelyik tárgyat angolul, így itthon is nemzetközi kapcsolatokat építhetsz.

 

 

Miért a gazdasági terület?

A gazdasági terület iránt érdeklődők számára tudjuk ajánlani a Gazdálkodási és menedzsment képzést, mely elérhető alapképzési és felsőoktatási szakképzési formában is.

A gazdasági terület kiemelkedő a Dunaújvárosi Egyetemen:

 • Elismerés a Magyar Nemzeti Banktól! A Dunaújvárosi Egyetem és Magyar Nemzeti Bank együttműködése közel öt éve töretlenül sikeres. Egy közös pályázatban gazdasági alapképzésen tanuló hallgatóinknak kiemelkedően magas ösztöndíj megszerzésére van lehetőségük.
 • Duális partnereink a gazdaság jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják. Olyan cégekkel állunk partnerségi kapcsolatban, mint a Paksi Atomerőmű Zrt., a Magyar Nemzeti Bank, a MÁV, vagy a Hankook Tire Magyarország.
 • Mi kihozzuk belőled a maximumot! A Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemeként kiemelkedően fontosnak tartja a gyakorlati tudás átadását.
 • Oktatói kiválóság a gyakorlatban! Képzéseink oktatói egytől egyig több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek az ipari, gazdasági szektorban. Nálunk a gyakorlati tudás megszerzése garantált.
 • Valós tudás! A képzés tematikáját a munkaerőpiac igényeihez igazítottuk. Nálunk lehetőséged van megtanulni mind azt, amivel már pályakezdőként is sikeres tudsz lenni!
 • HASIT - 9% alatt a lemorzsolódás! – A Hallgatói Sikeresség Támogató Program célja, hogy hallgatóinkból kihozzuk a maximumot és segítsük őket a tanulmányukban. Ezzel a programmal 9%-ra csökkentettük a lemorzsolódást.

 

 

Miért a műszaki menedzser képzés?

A műszaki menedzser képzés számos előnnyel rendelkezik, ha a Dunaújvárosi Egyetemet választod:

 • Mi kihozzuk belőled a maximumot! A Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemeként kiemelkedően fontosnak tartja a gyakorlati tudás átadását.
 • Veled együtt építjük a karriered! Műszaki menedzser hallgatóink előtt kiváló karrier lehetőségek állnak, hiszen több, mint 100, országosan elismert vállalattal állunk kapcsolatban.
 • Kiemelkedően magas fizetés! A gyakorlati oktatásnak köszönhetően abszolvált hallgatóink már pályakezdőként akár vezetői pozíciókat tudnak betölteni, melyhez természetesen átlagosnál magasabb bér jár.
 • A DUE logisztika szakiránya képessé tesz, hogy logisztikai szolgáltatások, projektek, rendszerek megvalósításában képviseld a felsővezetőket és leendő ügyfelek műszaki elképzeléseit, elvárásait tökéletesen megvalósítsd.
 • Intézményünk minőségirányítási szakiránya képessé tesz, hogy egy komplex intézmény vagy vállalat minőségirányítási rendszerét koordináld. Legyen szó fejlesztési, termelési, vagy gyártási folyamatról, ezzel a végzettséggel könnyen megállod a helyed a folyamat menedzsmentjében.
 • Különleges kooperatív-duális tantárgyakat tanulhatsz, amit a cégek képviselői tartanak, nem kitalált elméleti tematika alapján, hanem valós vállalti környezetben jelentkező feladatokról, működő megoldásokról.
 • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.

 

 

Miért a média terület?

Ha a média világában képzeled el magad, akkor két képzés is elérhető számodra nálunk, ezek pedig a Kommunikáció és médiatudomány alapképzés és a Televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzés.

Ha a Dunaújvárosi Egyetemet választod, olyan egyedülálló lehetőségeket használhatsz ki, mint:

 • Magyarország legnagyobb és hamarosan a legmodernebb technikát használó, egyetemi, TV stúdiójában tanulhatsz. Interaktív és gyakorlatias a képzés.
 • Szabadon alkothatsz és kipróbálhatod magad számos területen, megismerheted a média, a filmezés és a televíziózás világát. Ébreszd fel nálunk, a benned szunnyadó grafikust, riportert, fotóst!
 • Számunkra fontos a tehetséged kibontakoztatása. Szervezünk a hallgatóknak kisfilm fesztivált, részt vehetsz az egyetemi promóciós filmek és plakátok készítésében, valamint az egyetemi rendezvények installációinak a kialakításában és a rendezvények szervezésében.
 • Egyedülálló tudás – Olyan szakirányokból választhatsz nálunk, mint az üzleti kommunikáció, rendezvényszervezés, vagy a médiainformatika.
 • Családias, támogató légkörben tanulhatsz, kis létszámú kurzusaink vannak, ahol mindenkit név szerint ismersz majd.
 • Pillanatok alatt elvegyülhetsz a nálunk tanuló számos külföldi hallgatóval, ha felveszed valamelyik tárgyat angolul, így itthon is nemzetközi kapcsolatokat építhetsz.

 

Miért a szakoktató?

Legújabb alapképzési szakunk a Szakoktató kurzus, mely olyan előnyökkel rendelkezik, mint:

 • Emelt szintű érettségi nélkül! Az egyetlen olyan diplomás képzésünk, melynél a bejutáshoz nincs szükség emelt szintű érettségire.
 • Három specializáció is elérhető a különböző szektorokban! A képzésen belül választhatod a műszaki, a szolgáltatási vagy az üzleti szakoktató specializáció attól függően, milyen területen szeretnél oktatni.
 • Már 280 ponttól bekerülés! A képzés 6 féléves és már 280 pont elérésével van lehetőség bekerülni az államilag támogatott formára.
 • Költségtérítéses képzési formában, a költségtérítési díj összege nálunk a legkedvezőbb.
 • Egyszerű felvételi eljárás, ahol a felvételi vizsga egy motivációs beszélgetésből és az eddigi szakmai tapasztalatok bemutatásából áll. (További információ itt.) 
 • Más intézményekkel szemben, nagy létszámú jelentkezőnek tudunk biztosítani államilag finanszírozott formában való továbbtanulást, amely akár a képzés folyamán is biztosíthat átlépési lehetőséget. 
 • Számos lehetőség szakmai karrierre, akár a szakmai képzésben, akár a kis- és nagyvállalati szektorban.

 

 

Miért a tanári mesterképzés?

A Dunaújvárosi Egyetemen tanári mesterképzési szakok közül is választhatnak az érdeklődők.

 • Több mint 50 éves múlt a szakmai pedagógusképzésben: szakoktató képzésben, mérnöktanár-képzésben, pedagógus továbbképzésben.
 • Szakvizsgás képzéseinken helyben tud továbbtanulni, megalapozhatja tudományos tanulmányait. (További információ itt.)
 • Elismerjük és tanulmányaiba beszámítjuk korábban megszerzett munkatapasztalatait és más képzések során elsajátított ismereteit, amellyel akár a képzési idő is rövidíthető.
 • Lehetőség van államilag támogatott képzésre is, amennyiben annak kereteit még nem merítette ki a hallgató.
 • Nálunk nincs megkülönböztetés a nappali és a levelezős hallgatók között. Nagy hangsúlyt fektetünk utóbbi hallgatóinkra, hiszen a munka mellett nekik még nehezebb az egyetemi tanulmányok elsajátítása. Mi, – a családias környezet révén – mindent megteszünk azért, hogy sikeres legyen tanulmányaiban. Félévente akár 7-8 szabadnappal el tudja végezni a levelezős hallgató a szemesztert.
 • A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint mind a jövedelmek, mind a foglalkozások vertikális illeszkedése alapján, a pedagógusképzésben az egyik legjobb pozíciót foglaljuk el a hazai felsőoktatási intézmények között! (További információ itt.)
 • Nemcsak a közoktatás, hanem a vállalatok számára is képezzük oktató mérnökeinket!
 • A felvételi vizsgát úgy alakítottuk ki, hogy az, a jelentkező szakmai motiváltságát, gyakorlatias előismereteit tükrözze. (További információ itt.)