A Dunaújvárosi Egyetem szakoktató képzésének célja olyan szakoktatók képzése, akik a megszerzett ismereteik alapján képesek a szakképzésben gyakorolt tárgyak oktatásának, megtervezésére, szervezésére és vezetésére

 

Szakmai jellemzőiben sajátosan, ugyanakkor hangsúlyosan jelenik meg a gyakorlati (iskola, képzőközpont, tanműhely, taniroda, tangazdaság, vállalat vagy vállalkozás, egyéni, felnőttképzési, a felsőoktatási és szakképzési duális képzési) szakképzésre való felkészítés, ami sajátosan nyilvánul meg a természettudományos, a gazdasági és humán, a szakoktatói specializációnak megfelelő szakmai ismeretekben és készségekben.

 

Ez az egyetlen olyan alapképzés az országban, amelyhez a bekerülésnél nincs szükség emelt szintű érettségire! A sikeres felvételihez egy gyakorlati felvételi vizsga sikeres teljesítése a feltétel, mely egy egyéni elbeszélgetés keretein belül zajlik majd.

 

A szak gyakorlati felvételi vizsgáján összesen maximálisan 400 pont szerezhető. Amennyiben a Dunaújvárosi Egyetem gyakorlati felvételi vizsgaeljárását választja, a felvételi összpontszám (max. 400 pont) kizárólag az ezen a gyakorlati felvételi vizsgán elért pontszám (max. 200 pont) duplázásával kerül meghatározásra, többletpontok hozzáadása nélkül.

 

A szakon háromféle specializáció választható:

  • műszaki,
  • üzleti,
  • szolgáltatási

 

Melyik specializációt kinek ajánljuk? Mutatjuk:

 

Szakoktató szak specializációja

Szakképzési szakág

műszaki

bányászat és kohászat, elektrotechnika és elektronika, építőipar, épületgépészet, fa- és bútoripar, könnyűipar, nyomdaipar, gépészet, a honvédelem műszaki területe, informatika és távközlés, környezetvédelem és vízügy, közlekedés, szállítmányozás és logisztika, közlekedésgépész, specializált gép- és járműgyártás, vegyipar, agrár gépész, egészségügyi technika

üzleti

közgazdaság, gazdálkodás és menedzsment, ügyvitel, turizmus-vendéglátás, kereskedelem

szolgáltatási

kereskedelem, kreatív, rendészet és közszolgálat, sport, szépészet, optika, szociális

 

 

Tanulj, hogy taníthass, tanulj, hogy sikeres légy! Felvételizz hozzánk emelt szintű érettségi nélkül a Szakoktató alapképzésre.