Nem teszel emelt szintű érettségit? Nincs nyelvvizsgád? Van rá egy megoldásunk! Válaszd a Felsőoktatási Szakképzéseink egyikét a Dunaújvárosi Egyetemen!

 

A Felsőoktatási Szakképzés (röviden: FOSZK) egy olyan két éves képzés, melyhez csupán 240 pontot kell elérned a felvételin bármelyik tárgyból. Nem kell a bekerüléshez sem nyelvvizsga, sem emelt szintű érettségi és a képzések államilag támogatottak.

 

A hallgatói szolgáltatások (például ösztöndíjak) természetesen ugyanúgy elérhetők a FOSZK képzésben résztvevők számára, mint az alapképzések hallgatói számára.

 

A 2 év után felsőfokú szakképzettséget lehet szerezni, ha pedig ezután diplomát szeretnél, az elvégzett tantárgyak beszámításra kerülnek azonos alapképzésen és csupán 1,5-2 év további tanulás szükséges a diplomához.

 

A Dunaújvárosi Egyetemen 5 felsőoktatási szakképzésre van lehetőség jelentkezni:

 

  • Gazdálkodási és menedzsment: A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő elméleti tudás birtokában képesek elsajátítani a gyakorlati ismereteket. Ismerik a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, a pénzügyi feltételeket és a folyamatok irányításának, szervezésének és működtetésének alapelveit és módszereit.

 

  • Gazdaságinformatikus: A képzés célja olyan gazdaságinformatikus szakemberek képzése, akik képesek a valós üzleti folyamatok megértésére, a problémák megoldásában való részvételre, az üzleti informatikai feladatok megoldására és az üzleti alkalmazások vállalati szintű alkalmazására.

 

  • Mérnökinformatikus: A képzés célja olyan informatikus szakemberek képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítésére és üzemeltetésére és az ilyen rendszerek fejlesztési feladatainak ellátására.

 

  • Televíziós műsorkészítő: A felsőoktatási képzés célja olyan szakemberek képzése, akik műsorvezetői, riporteri, publicisztikai, rendezői, operatőri ismereteik és fejlett kommunikációs képességeik, valamint a mozgóképek kifejező eszközeinek ismerete birtokában felkészültek televíziós műfajokban, televíziós szakemberekkel együttműködésben műsorok készítésében részt venni; részben előre nem látott feltételek melletti technikai feladatokat megoldani.

 

  • Műszaki (gépészeti specializáció): A képzés célja műszaki szakemberek képzése, akik specializációjuknak megfelelő széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját.

 

A FOSZK végzettség megszerzésével, emeltszintű érettségi nélkül is lehetőség nyílik az alapképzésre való jelentkezésre. Erről bővebben ITT olvashattok.

 

Gyere Te is a Dunaújvárosi Egyetemre és légy a DUE család tagja!