A Dunaújvárosi Egyetem képzéseire 111 fő nyert felvételt pótfelvételi eljárásban. Ez a 2020-as évhez képest 46%-os növekedést jelent, míg országosan 7%-os csökkenésről számol be a felvi.hu. A felvételi eljárás eredményei azt jelzik, hogy a dunaújvárosi felsőoktatás dinamikusan fejlődik, és népszerű képzéseket kínál, melyek tovább erősödhetnek a modellváltást követően.

 

A 2021. augusztus 27-én zárult pótfelvételi eljárás eredménye szerint országosan 6 114-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat. Állami ösztöndíjasként 2 306-an (38%), míg önköltségesként 3 808-an (62%) jutottak be valamely felsőoktatási képzésre. A Dunaújvárosi Egyetemen meghirdetett képzések többségénél az országos átlagot meghaladó jelentkezői növekedést értünk el. A növekedés a 2020-as évhez viszonyítva is szembeötlő.  

 

A gazdálkodási és menedzsment alap- és felsőoktatási szakképzés esetében több mint a duplájára növekedett a felvettek száma. Hasonló eredményekkel büszkélkedhet a gazdaságinformatikai képzésünk is: nappali tagozaton háromszoros felvételi arányt sikerült elérni. A kommunikáció- és médiatudomány alapképzésen a felvett hallgatók száma nappali és levelező tagozaton is emelkedett. Levelező tagozaton mintegy 75%-kal többen kezdhetik meg tanulmányaikat az előző évhez képest. A BA képzés előszobája, a televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzés is osztatlan népszerűségnek örvend. A mérnökinformatikus alapképzésre, valamint a műszaki felsőoktatási szakképzésre felvettek tekintetében sikerült megtartani az előző évi tendenciát.

 

A 2021. szeptemberében induló szakoktató képzésen levelező tagozaton 34 fő sajátíthatja el a szakma kihívásait, így az általános felvételi eljárással együttesen elmondható, hogy az első évben 107 fővel sikeresen indul meg az oktatás. A mesterképzésekre beérkezett jelentkezések az előző évek eredményeit tükrözik. Az általános felvételi eljárással együttesen 51 fő kezdi meg szeptemberben a tanulmányait.

 

A 2020-as évhez képest, az általános eljárás közel 51%-kal, a pótfelvételi eljárás 46%-kal, összesen mintegy 50%-kal nőtt a 2021-ben felvettek száma. A felvételi számokat áttekintve jól látható, hogy az Egyetem nem csak megőrizte pozícióját a felsőoktatási jelentkezések tekintetében, de a mérnöki és informatikai területeken elért eredményei országos viszonylatban is kiemelkedőek.