Ha lemaradtál az általános felvételi időszakról, vagy nem kerültél be az emelt szintű érettségi miatt, vagy esetleg érdekel a műszaki terület, akkor ez a cikk most neked szól!

 

A Műszaki [gépészeti specializáció] felsőoktatásiképzés célja műszaki szakemberek képzése, akik specializációjuknak megfelelő széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint – elsősorban munkaadói igényekre alapozott – gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját. A képzés célja továbbá a szakelméleti megalapozás olyan szintű megvalósítása, amely lehetővé teszi az erős gyakorlati felkészültség megszerzését, majd a kezdeti munkatapasztalatok integrálását az összefüggő szakmai gyakorlat során. A végzett szakemberek önálló és csoportban való munkavégzésük során képesek mérnöki felkészültséget és különleges engedélyt nem igénylő gyártási, szerelési, kivitelezési, építési, fenntartási, vállalkozási, karbantartási, üzemeltetési folyamatirányítási, analitikai, környezetvédelmi, és fejlesztési részfeladatokat végezni, illetve alkalmasak a munkafolyamatok középszintű irányítására, szervezésére és műszaki ügyintézői feladatok ellátására.

 

A Felsőoktatási Szakképzés (röviden: FOSZK) egy olyan két éves képzés, melyhez csupán 240 pontot kell elérned a felvételin bármelyik tárgyból. Nem kell a bekerüléshez sem nyelvvizsga, sem emelt szintű érettségi és a képzések államilag támogatottak.

 

A hallgatói szolgáltatások (például ösztöndíjak) természetesen ugyanúgy elérhetők a FOSZK képzésben résztvevők számára, mint az alapképzések hallgatói számára.

 

A 2 év után felsőfokú szakképzettséget lehet szerezni, ha pedig ezután diplomát szeretnél, az elvégzett tantárgyak beszámításra kerülnek azonos alapképzésen és csupán 1,5-2 év további tanulás szükséges a diplomához.

 

Azoknak ajánljuk ezt a képzést, akiket a műszaki terület érdekel, de még nincs emelt szintű érettségijük. A két év alatt az érettségi megszerzésével (melyhez felkészítőink nagy segítséget nyújtanak) csupán további 1,5-2 év alatt meg lehet szerezni a diplomát valamelyik műszaki képzésünkön (Gépészmérnök, Anyagmérnök).

 

Bővebb információkért a képzésről kattints a linkre: http://www.uniduna.hu/muszaki-gepeszeti-foszk

 

Miért a FOSZK?

Ha nincs emelt szintű érettségid vagy nem értél el elég pontot az alapképzéshez, de érdekel ez a szak, akkor ez a számodra megfelelő döntés. Az elvégzése után dönthetsz úgy, hogy elkezded a diplomás képzést, mely esetében a bekerüléshez a FOSZK végzettség mellett továbbra sincs szükség emelt szintű érettségire.

Tudunk mondani még egy indokot a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Itt minimum ponthatárokkal, az országos átlag alatt lehet bekerülni képzéseinkre!

 

Miért a műszaki terület?

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki.A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz.
  • A DPR kutatásszerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
  • Fejlett infrastruktúra. Országosan elismert és ritka laborokkal rendelkezik a Műszaki Intézetünk, ahol a gyakorlati tudás megszerzése nem kérdés.

 

+ 1 indok - Minden egy helyen! Itt nem kell utazgatnod, csak élned és tanulnod! Minden tanterem, labor, műhely, stúdió, kollégium, sportpálya, edzőterem, bowling, erdei tornapálya, uszoda, vendéglátóhely, étterem a Campus területén, vagy mellette van. Az Egyetem a város szíve.

 

Jelentkezz a Dunaújvárosi Egyetemre a pótfelvételi során, jelöld Műszaki FOSZK képzésünket!