„A Látható Karnyújtás - Együtt, egységben” elnevezéssel a Dunaújvárosi Egyetem és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány 2021. május 20-23. között online képkiállítást szervez.

 

A Dunaújvárosi Egyetem számára kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás, az esélyegyenlőség megteremtése, az egyenlő bánásmód fontosságára való felhívás, s ennek fő támogatója az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 számú "A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen" elnevezésű projekt, amelynek keretében a közös szervezésű képkiállítás megvalósul. Az Egyetem és a Jószolgálati Otthon több éve ápol jó kapcsolatot egymással, a partnerek számos közös eseményt szerveztek.

 

A napközis otthon gondozottjai által készített képekből álló kiállításokon, az egyedileg kidolgozott festmények több órás foglalkozás eredményeként tárulnak az érdeklődők elé. A Dunaújvárosi Egyetem, az eseménnyel szeretné felhívni a figyelmet a társadalmi szerepvállalás fontosságára. Az elkészült alkotások elsősorban a Dunaújvárosi Egyetem honlapján lesznek elérhetők, ahol az érdeklődők megtekinthetik az erre az alkalomra készült festményeket.

 

A kiállításra kerülő alkotások megvásárolhatók lesznek egy későbbi jótékonysági liciten, amelyet a Jószolgálati Otthon a már megszokott módon, a saját Facebook felületén valósít meg. A szervezet a jótékonysági licit során befolyt bevételt, a kabókapusztai lovastáborozásra kívánják felhasználni.