Folytatódik a díjmentes online ÖKO előadássorozat, melynek keretében összesen 3 előadást tekinthetnek meg az érdeklődők! Részletek a cikkben!

 

Döntéstámogató rendszerek kihívásai az ipari gyakorlatban

Az előadásban a folyamatos acélöntés nem-állandósult szakaszainak hatását mutatja be az öntött brammából hengerelt lemeztermék leminősülésére. A folyamatos öntés ipari gyakorlatában elkerülhetetlenek az állandósult állapotot megzavaró események. Ezen szakaszoknak a vizsgálatát több tényező is nehezíti. A folyamatkövetés szemlélete alapján a rögzített nagy mennyiségű adat idő alapon kerül letárolásra, mely nem ad könnyen értelmezhető információt arról, hogy az adott esemény az öntött szál mely szakaszát, milyen mértékben érintette. 

A Döntéstámogató rendszerek kihívásainak gyakorlati bemutatása során: az öntési folyamat adatainak idő alapról (folyamatkövetési szemlélet) öntött hossz alapra (termék szemlélet) történő átalakításával pontosabb kép adható a nem-állandósult szakaszok elhelyezkedésével kapcsolatosan, ezáltal pontosabban vizsgálhatóvá válik hatásuk az öntött szálra, azaz a metallurgiai fázis végtermékét jelentő brammára. Az előadás az elméleti hátteret, a kifejlesztett adatelemző rendszert, valamint az elvégzett vizsgálatokat és azok eredményeit foglalja össze, a gyakorlat során az érdeklődők ennek a problémakörét és megoldásait, lehetséges továbbfejlesztéseit veszik majd sorra.

  1. 05. 06. 15:00 Wizner Krisztián: Öntött és vágott szálhossz eltérésének minősítése a Dunaferr Zrt. folyamatos öntőművénél
  2. 05. 13. 15:00 Wizner Krisztián: Döntéstámogató rendszerek kihívásai az ipari gyakorlatban workshop I.
  3. 05. 14. 9:00 Wizner Krisztián: Döntéstámogató rendszerek kihívásai az ipari gyakorlatban workshop II.

 

Az előadásra a következő regisztrációs űrlap kitöltésével lehet jelentkezni: https://forms.gle/TbQEBBnzFeKtsvXr5

 

Az előadásokra várunk mindenkit sok szeretettel!

Az esemény a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO - EGYETEMI INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA projekt keretében valósul meg.