Biztos hallottál már róla, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen van lehetőséged duális képzésben részt venni, de azt hallottad, milyen előnyökkel jár? Mutatjuk!

A duális képzés számos előnnyel rendelkezik, melyek közül most szeretnénk bemutatni párat!

 

1. Több éves szakmai gyakorlat

A képzés ideje alatt párhuzamosan egy cégnél kell dolgoznia a duális hallgatónak, melynek köszönhetően friss diplomásként 2,5-3 éves munkatapasztalattal rendelkeznek hallgatóink, így a munkaerőpiacon sokkal nagyobb előnnyel tudnak indulni.

2. Akár biztos első munkahely

Ha a partner meg van elégedve a hallgatóval és van rá kapacitása, dönthet úgy is, hogy a diploma átvétele után teljes munkaidős állásajánlatot kínál a hallgatónak.

3. A tanulmányi éveid alatt pénzt keresel

Ha esetleg szeretnél gyűjteni a nagybetűs életre vagy éppen albérletben szeretnél lakni tanulmányaid során, esetleg a tandíjat kell befizetned, nem utolsó előny a duális képzésben, hogy az évek alatt a munkahelyeden bért is kapsz, így az anyagiak miatt nem kell aggódnod.

4. Széleskörű partnerintézmény választék

A Dunaújvárosi Egyetem több, mint 30 céggel áll kapcsolatban, akikhez a hallgatóknak lehetőségük van felvételt nyerni.

5. A cégek is felkészültek a vírushelyzet okozta nehézségekre

A munkád során sem kell aggódnod, hogy veszély ér, hiszen az olyan partnerintézményeknél, ahol tudják biztosítani a megfelelő védett távolságot, illetve a védőfelszereléseket, ott gond nélkül személyesen is részt vehetsz a gyakorlaton, ahol erre pedig nincs lehetőség, ott online vagy Home Office-ban tudod végezni a szakmai gyakorlatodat.

6. Nem csak mérnököknek

Ugyan a gépészmérnök és mérnökinformatikus hallgatók veszik igénybe a legnagyobb arányban a duális képzési formát, de a különféle menedzser és szakoktató diákok számára is nyitott a lehetőség.

7. Még mindig tudsz jelentkezni

Végül, de nem utolsó sorban jó, ha tudod, hogy még egészen március 10-ig van lehetőséged a választott munkahelynél leadni a duális képzésre való jelentkezésedet!

 

Tájékozódni bővebben a www.uniduna.hu/dualis honlapon keresztül lehet!

Még nem késő, add le a duális jelentkezésed még ma!

A Dunaújvárosi Egyetem duális képzéséhez kapcsolódó tevékenységeket az EFOP-3.5.1- 16-2017- 00006 pályázat támogatja!