2019. 03. 08.-án Fejlett IT infrastruktúrák néven kooperatív-duális kurzust tartott a Dunaújvárosi Egyetemen Cziráky Zoltán az EQUICOM Kft. képviseletében.

Az EQUICOM Méréstechnikai Kft. a 2000-es évek elején alakult. Meghatározó piaci jelenlétét jól mutatja, hogy 19 éve stabilan működő, 5 fő kizárólagos képviseletű beszállító céggel rendelkezik. Fő profiljuk a méréstechnikai eszközök, szolgáltatások értékesítése, de kiemelt tevékenységként kezelik az oktatást is.

A kereskedelem mellett az oktatási területen is képviselteti magát a cég. 2013 óta tart kooperatív-duális képzést a Dunaújvárosi Egyetemen, és jogelődjén, a Dunaújvárosi Főiskolán. A kurzuson részt vevő hallgatók száma változó, de Cziráky Zoltán kiemelte, hogy 2018-ban kiemelkedő létszámmal tudott indulni ez a tantárgy. Fontos megemlíteni, hogy a képzés az egyetemi oktatást kiegészítve egy komplett szaktudást ad. Bárki részt vehet alapképzettség nélkül ezeken az órákon. A tantárgy tematikáját tekintve elmélet orientált, de minden órán bemutatásra kerülnek különböző eszközök, melyek segítségével a gyakorlatban is megnézik a hallgatók a tanultakat.

A képzés három vállalat által lett kialakítva, melynek köszönhetően akár gyakornoki, vagy karrierépítési lehetőséget is tudnak nyújtani a kurzuson résztvevőknek.