Nehezen tudtok nekiülni a tanulásnak? Most összegyűjtöttünk néhány tippet, ami hasznos lehet a vizsgaidőszakban.

Forrás: eduline.hu

 

Úgy készítsetek jegyzetet, mintha másnak írnátok

Ha úgy álltok neki a jegyzetelésnek, mintha azt más is olvasná rajtatok kívül, akkor sokkal átláthatóbban, egyértelműbben és pontosabban fogjátok elkészíteni az anyagot. Ezzel pedig magatoknak is segítetek, hiszen sokkal könnyebb lesz megtanulnotok a vizsgára.

 

Váltsatok helyszínt vagy pózt tanulás közben

Érdemes a különböző tárgyakat más-más helyiségben vagy pózban tanulnotok, ezzel ugyanis serkentitek a memóriátokat és jobban el tudjátok különíteni az infókat.

 

Figyeljetek arra, hogy mit esztek és isztok

Kávé helyett igyatok zöld teát, ginzengteát vagy gyümölcsleveket. Az egészségtelen harapnivalók helyett pedig válasszatok diót, napraforgómagot vagy tökmagot. Ezek ugyanis nagyon sok vitamint tartalmaznak, a B1, B6, B12 kifejezetten hasznos lehet ebben az időszakban. Serkentik az agyműködést és jó hatásuk van a memóriára is.

 

Szellőztessetek gyakran

Ahhoz, hogy az agyatok elegendő oxigénhez jusson, elengedhetetlen a rendszeres szellőztetés. De a friss levegőn kívül akár illóolajokat is kipróbálhattok, amelyek szintén agyserkentő hatásúak. Ilyen például a borsmenta, a koriander, a rozmaring, a gyömbér, a zsálya és az édeskömény illóolaja.

 

Szánjatok időt a testmozgásra

Ki sem látszódtok a tanulásból? Egész nap a füzet és a gép felett görnyedtek? Fontos, hogy tartsatok egy kis szünetet és mozgassátok meg magatokat. A testmozgás serkenti a keringést, ezért séta vagy futás után sokkal jobban tudtok majd koncentrálni.