A Dunaújvárosi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodája 2019. május 13. és 17. között rendezte meg a Nemzetközi Hetet, amelynek célja az Európán belüli és kívüli, Erasmus+ partnerek és egyetemeikkel való együttműködés megerősítése volt.

Tíz országból, összesen 28 vendég érkezett a Dunaújvárosi Egyetem campuszára. A hétfői nyitó rendezvényen a résztvevők megismerhették intézményünket, az itt folyó képzéseket és kutatásokat, valamint megtekintették a campust. Ezt követően egy kellemes séta keretében bejárták Dunaújváros nevezetességeit, az Intercisa Múzeum jóvoltából pedig betekintést nyerhettek városunk történetébe.

A nemzetközi hét folyamán a résztvevők egy kétnapos workshop keretében osztották meg szakmai tapasztalataikat. Gyöngyössy Katalin a Dunaújvárosi Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának vezetője, az alábbiak szerint értékelte a szakmai fórum eredményeit:

A workshopon a partnerintézményeinktől érkező kollégák négy téma mentén osztották meg tapasztalataikat és jó gyakorlataikat. A témák kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan területeket érintsünk, melyek különösen fontosak egy-egy felsőoktatási intézmény nemzetköziesítési tevékenysége szempontjából. Hallhattunk előadásokat az Erasmus+ program népszerűsítésének módjáról, a külföldön szerzett kreditpontok elismertetésének folyamatáról, a külföldi hallgatók számára nyújtott szolgáltatásokról, illetve a kettős diplomás képzések kialakításával kapcsolatos kérdésekről, problémákról is.

A workshop mellett a Nemzetközi Hét arra is lehetőséget biztosított az intézményi képviselők számára, hogy találkozzanak az egyetem különböző szervezeti egységeivel, intézeteivel, valamint közös projekteket, és megállapodásokat alakítsanak ki.

A tartalmas programokkal teli hét konstruktív egyeztetéseket hozott, melyek az Erasmus+ programon túlmutató, egyéb együttműködések kialakítását vetítheti előre a jövőre vonatkozóan.