December 6-án sajtótájékoztatót tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen, amelynek témája az egyetem és a Szecsuani Informatikai Szakképzési és Felsőoktatási Intézmény hosszú távú összefogása volt.

Az eseményen Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora elmondta, hogy a csengtui, Szecsuan tartományába tartozó egyetemmel írtak alá memorandumot, majd megnyitották a Dunaújvárosi Egyetem irodáját az intézményben. Amely a Dunaújvárosi Egyetem második irodája, amit Kínában nyitottak meg, a másik képviselet Pekingben található. Majd hozzátette, hogy Csengtu városa belső Kínában található, gazdasága hihetetlen gyors tempóban fejlődik, valamint az egyetem hallgatói is dinamikus szemlélettel rendelkeznek. Az egyezmény Hope Education Group közreműködésével jött létre, amely a második helyet foglalja el a külföldi hallgatókat toborzó cégek sorában, Kínában. Az egyezmény azért is jöhetett létre, mert a Dunaújvárosi Egyetem kiváló, európai szintű diplomával tud megjelenni az egyetemek nemzetközi piacán.


Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese hozzátette az elhangzottakhoz, hogy 2006 óta több mint 30 országból, érkeznek hallgatók a Dunaújvárosi Egyetemre. Ebben az évben közel 200 hallgató kezdte meg tanulmányait, többségük Kínából érkezett. A Dunaújvárosi Egyetemnek közel 10 partneregyeteme van a kínai régióban. Az intézmények vezetői olyan jellegű együttműködésben is gondolkodnak a jövőben, amelynek célja, hogy a hallgatók két évet tanuljanak Kínában, majd a Dunaújvárosi Egyetemen fejezzék be tanulmányaikat.