Szakjainkat ismertető cikkünk következő részeként ismerjétek meg a DUE anyagmérnöki képzését!

 A Dunaújvárosi Egyetem anyagmérnöki képzésének célja, olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek értelmezésére és irányítására. Továbbá az anyagtulajdonságok különböző technikák során történő megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára.

 

Infrastruktúra a DUE-n:

Korszerű metallográfiai és mikroszkópos laboratórium, mely automata csiszoló-polírózó berendezések mellett többféle Zeiss optikai mikroszkóppal és egy Zeiss EVO MA 15 pásztázó elektronmikroszkóppal van felszerelve. Mechanikai anyagvizsgáló laboratórium, melyben szakítógép, ütőmű, keménységmérő gépeket telepítettek, hogy a különböző anyagcsaládok ipar számára fontos mechanikai mérőszámait meg lehessen határozni. Fizikai szimulációs laboratórium, melyben a fémek előállításának és alakításának korszerű, és az ipar által alkalmazott technológiáit lehet kis próbatesteken szimulálni, mint. pl. meleg és hideg hengerlés, kovácsolás, kristályosodás stb. Polimervizsgáló laboratórium, melyben a polimerek/műanyagok alapvető fizikai és gyártástechnológiai sajátosságait, átalakulási folyamatait mérő és nyomon követő berendezések vannak, mint pl. lágyuláspontmérő HDT/VICAT berendezés, sűrűségmérő, üvegesedési/nagyrugalmas/ömledék állapotokat meghatározni képes differenciális pásztázó kaloriméter (DSC). Roncsolásmentes anyagvizsgáló labor, ahol mágneses és ultrahangos vizsgálatokat végeznek, és eszközöket is fejlesztenek. Felületfizikai laboratórium, melyben az anyagok korrózióval szembeni viselkedését vizsgálják.

 

Neked ajánljuk ezt a szakot, ha:

  • szereted a tárgyakat
  • szeretsz babrálni (elrontani, megjavítani dolgokat)
  • szívesen dolgozol csapatban
  • komplex rendszerekben gondolkodsz

Elhelyezkedésre pár példa:

  • Gépipar
  • Elektronikai ipar
  • Vegyipar
  • Minőség-ellenőrzés

Fizetés: Bruttó átlag 530.000 Ft (Forrás: Profession.hu)

Kollégium

Három épületben, közel 600 férőhellyel, ***-s kollégiumi szobákat tudunk biztosítani!

Állami elsőéves hallgatók számára akár 5500Ft/hó!

Részletek itt !!

Felvételi ügyintézés

Dunaújvárosi Egyetem Felvételi és Információs Iroda § Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/A (főépület, fsz. 114.)

Tel.: (25) 551-177, 551-254.

Küldj egy e-mailt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebb tájékoztatásért kattints ide !