A LEXI AI Generation Powered by IBM Watson, nemzetközi mesterséges intelligencia versenyen a nemzetközi zsűri döntése alapján a Dunaújvárosi Egyetem Erasmus ösztöndíjas hallgatója, Mohamed Amine Messoaudi nyerte meg a nyolc országra kiterjedő verseny különdíját.

A verseny során a résztvevők a LEXI-t, az iLex által kifejlesztett virtuális asszisztenst az IBM Watson Assistant technológiával fejlesztették, a mesterséges intelligencia mindennapjainkba történő integrálása céljából.
Az elismerést dr Ritter Marianna az iLex alapító vezérigazgatója és Rosta Katalin a Szerencsejáték Zrt. Gazdasági Igazgatóság, gazdasági szervezési osztályvezetője adta át a tegnapi napon az IBM budapesti székházában. A különdíj tartalma: 1 hónapos fizetéssel járó gyakornoki munka a Szerencsejáték Zrt. budapesti vezérigazgatóságán.


Mohamed Amine Messoaudi BSc diplomáját a Dunaújvárosi Egyetemen szerzi meg, tervei szerint a gépészmérnök Master fokozat érdekében folytatott tanulmányait is ugyanitt kívánja megkezdeni a jövő évben.