A Tudományos Hét második napja a környezettudatosság és egészség jegyében telt a Dunaújvárosi Egyetemen.

Megnyitó beszédében Dr András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy a jövőben példamutató szerepet kíván betölteni Dunaújvárosi Egyetem - az elekromobilitásra fókuszálva a környezettudatosság jegyében törekszik alakítani az oktatást, így adva többletértéket a hallgatóknak. Dunaújvárossal karöltve pedig arra törekszik, hogy minél zöldebb, egészségesebb környezetben élhessenek a város polgárai.

 

 

A megnyitó után elhangzott előadásokon a hallgatóság tanulhatott test és lélek harmonikus egységéről, mentális és fizikai egészségről, az ifjúkorban elkezdett sportolás jelentőségéről, ismereteket szerzett az egészséges és változatos táplálkozás fontosságáról. A legutolsó előadás témája az újraélesztés volt, melynek keretében mód nyílt gyakorlatban is kipróbálni a szerzett ismereteket.  Vészhelyzet esetén a Dunaújvárosi Egyetemen található defibrillátor tud életmentő segítséget nyújtani a rászorultaknak.

 

 

Az érdeklődők részt vehettek egészségügyi szűrővizsgálaton, környezettudatossággal kapcsolatban a Dunanett Kft és Vertikál Zrt standján tájékozódhattak, de az ismeretek játékos átadása céljából még Öko Hivatal is kitelepült a rendezvényre.  A kiállított elektromos gépjárművek töltőállomásának használatával is megismerkedhettek a résztvevők, sőt a járművek kipróbálására is nyílt lehetőség e jó hangulatú, színes rendezvényekkel teli tanulságos napon.