Az ír RTÉ Radio 1 rádióállomás riportere kereste meg a Dunaújvárosi Egyetemet, hogy interjút készítsen a „Sztálinváros Polgára Voltam” projektről.

Az projektről készült beszélgetés az ír nemzeti rádió „The Book Show” című műsorában lesz hallható. A program részleteiről Dr. Szabó Csilla Marianna a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjának főigazgatója, Csiszér Annamária a projekt koordinátora, valamint három városalapító polgár beszélt.

A „Sztálinváros Polgára Voltam” projekt az Európai Bizottság finanszírozásával jött létre azzal a céllal, hogy a totalitárius, sztálini rendszer jellemzőit bemutassa, különös tekintettel az alapvető emberi jogokat sértő tevékenységekre. Ennek érdekében a projektet alkotó konzorcium tagjai, Magyarország, Románia, Bulgária, Albánia, Lengyelország a saját országukban kutatást végeznek a még élő sztálinvárosi polgárok között: történeteket, tárgyi emlékeket, személyes sorsokat tárnak fel. A kutatás eredményeit egy nemzetközi konferencia és kiállítás keretében mutatták be a közelmúltban a dunaújvárosi Egyetemen.