A Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziumban gyűltek össze csütörtök délután a matematika szerelmesei, a másodszor megrendezésre kerülő Egyenletmegoldó párbaj idei fordulóján, melyet a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen szerveztek meg.

Régi hagyomány már a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziumban a házi Egyenletmegoldó párbaj. 2018. április 19-én, csütörtökön délután folytatták a tavaly bevált receptet és hasonló feltételek mellett várták a város középiskoláinak matekosait. Végül összesen 17x3=X diák érkezett a versenyre, melynek feladványait a Bánki természettudományi munkaközössége, illetve a Dunaújvárosi Egyetem Matematika és Számítástudományi tanszéke segített összeállítani. A három fős csapatoknak mindössze hatvan perc állt rendelkezésükre, hogy minél több feladványt megoldjanak.


(Kép forrása: www.dunaujvaros.com)

A feladatlapon ugyanis jóval több egyenlet volt, mint amennyit ennyi idő alatt meg lehet oldani, ezért fontos volt, hogy azokkal végezzenek előbb, amiket biztosan helyesen tudnak elvégezni. A megoldásokhoz egy függvénytáblázat és egy számológép lehetett a segítségükre, az óra végén pedig azonnal begyűjtötték tőlük a feladatlapokat. Az eredményekre viszont várniuk kell, hiszen azzal csak április 26-án szembesülhetnek az iskola honlapján. A győzteseket másnap várják a díjátadóra, ahol megkapja a jutalmat a három legjobb csapat és a három legjobb egyéni versenyző is.

(Forrás: www.dunaujvaros.com)