A most érettségizőknek, technikusi képzésre járóknak, fiatal álláskeresőknek rendezett karriernapot 2018. április 11-én a Dunaújvárosi Egyetem és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, ahol a térség legjelentősebb foglalkoztatóival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A Karrier Nap célja, hogy a diákok kapcsolatba kerüljenek a munkaerő piaccal, megfelelő információt kapjanak a környékbeli cégekről, az álláslehetőségekről. A rendezvényt dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora nyitotta meg. Mint mondta, fontos, hogy megfelelő inspirációt kapjanak a fiatalok, illetve hogy az érdeklődők és a cégek is megtalálják a saját számításukat ezen a napon. Kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Egyetem Duális képzése ebben partner, hiszen a frissen végzett hallgatónak már lesz kellő munkatapasztalata szakmai gyakorlatuk során, így a cégek könnyen munkaerőt találnak.

A nap további részében a cégek mutatkoztak be a vendégeknek. Az első előadó Lászlóné Kenyeres Kriszta a Dunaújvárosi Egyetem Oktatási Igazgatója volt, aki részletes információt adott a Dunaújvárosi Egyetem adta lehetőségekről, és arról, hogy miért érdemes itt tanulni. Utána a kiállítók prezentálták a munkalehetőségeket.   

Remélik a munkáltatok, hogy mindenki komoly elképzeléssel távozott, és hogy a diákok megfelelnek majd a munkaerőpiac, valamint a saját maguk által felállított kihívásoknak.