2018. 03. 21-én Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztere hivatalos dunaújvárosi programja előtt, az egyetem campusára látogatott, ahol az intézmény helyzetéről és a fejlesztési lehetőségekről egyeztetett.

Az Dunaújvárosi Egyetemen a miniszteri delegációt dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, dr. Ágoston György tudományos és kutatási rektorhelyettes, Némethné Nagy Gellai Szilvia gazdasági és üzemeltetési igazgató és Kovács Judit Gabriella a Minőségirányítási Iroda irodavezetője fogadta.

A megbeszélésen Balog Zoltán kiemelte, fontos, hogy az egyetemnek perspektivikus jövője legyen. Az alkalmazott tudományok egyetemévé válás nagy előrelépés volt az intézmény életében, a következő cél most a PPP-konstrukciókból történő kiváltás, melyet követően olyan stabil jövőkép alakítható ki a műszaki képzés területén, amely közreműködhet majd a paksi atomerőmű bővítése során felmerülő szakemberigények kielégítésében. Balog Zoltán a továbbiakban elmondta, hogy nagyra értékeli a Dunaújvárosi Egyetem magas színvonalú mérnöki és mérnöktanár képzéseit, melyekre az egész országban nagy szükség van.

Balog Zoltán az egyetemen tett látogatását követően a Városháza „C” szárnyában megrendezett lakossági fórumon vett részt.