2018. március 24-én ismét a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium ad otthont a „Charles Babbage” Országos AutoCAD verseny döntőjének. A megmérettetést 2011 óta hirdetik meg, de immáron második éve a DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium, valamint a Dunaújvárosi Egyetem közös szervezésében kerül megrendezésre.

A 9-14. évfolyamos középiskolai (szakgimnáziumi, szakközépiskolai és gimnáziumi) tanulók két kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az első kategória az AutoCAD, amelyben két kétdimenziós műszaki rajzot (alkatrészrajz, műhelyrajz) kell készíteni minta alapján, valamint egy alkatrészről 3D-s modellt a modelltérben, majd papírtérben nézetablakok alkalmazásával vetületeket beméretezve műhelyrajzzá alakítani a 3D-s ábrát. A második kategória az Autodesk Inventor, ahol a feladat alkatrész modellek készítése, alkatrészekről 2D-s alkatrészrajzok készítése metszetben, nézetben, valamint az összeállításról összeállítási rajz előállítása. Összeállítási modellek és szerelési szimuláció létrehozása.

A verseny első fordulóján 2018. február 27-én 11 iskola, 200 versenyzője vett részt. Három óra alatt a feladatokat minden versenyző a saját iskolájában oldhatta meg, majd a kész feladatsort interneten küldték be értékelésre. Az AutoCAD kategóriában az első 12 versenyzőt, Inventor kategóriában az első 14 versenyzőt hívta be a versenybizottság a 2018. március 24-én megrendezésre kerülő döntőbe.  

Az első fordulóban, akik legalább a 60 %-os teljesítményt értek el, nemzetközi Autodesk oklevelet kaptak. Az elődöntő alapján összesen 149 Autodesk oklevél került kiosztásra.