A Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából az idén Dunaújváros fogadta az ország legjobb gyermekcsapatait, akik a RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia döntőjébe jutottak, amelynek helyszíne a Dunaújvárosi Egyetem sportarénája volt.

A megnyitón Dr. Illés Boglárka, Ifjúságpolitikáért És Esélyteremtésért Felelős Helyettes Államtitkár kiemelte, hogy nagyszerű az az utóbbi években elkezdődött folyamat, amelyben egyértelműen megvalósul, mely számokban is kimutatható, hogy évről-évre egyre több gyermek válik sportolóvá. Dunaújváros Megyei Jogú Várost Lassingleitner Fruzsina képviselte, aki önmaga többszörös diákolimpiai győztes, majd felnőttként a Magyar Karate Válogatott csapatkapitánya volt. A házigazda, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem nevében Dr. András István rektor köszöntötte a fiatalokat. Az ő egyik legfontosabb gondolata az volt, hogy a sport mennyit segít a tanulás folyamatában, és az, hogy a Dunaújvárosi Egyetem tárt karokkal várja azokat, akik sportolóként jelentkeznek az intézménybe. Mint elmondta, nagyon büszke az egyetem a sportolóira, akik több első osztályú klubban is remekelnek, csakúgy, mint az iskolában. Miután Dr. Molnár András, a Magyar Diáksport Szövetség Stratégiai igazgatója hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt, Gurisatti Gréta, kiváló vízilabdázónk előmondásával a sportolók elmondták és magukévá tették az olimpiai eszmét azzal, hogy letették az olimpiai esküt.


(Forrás: www.dunaujvaros.com)

Az ünnepélyes ceremóniát a versengés követte, melyben tíz versenyszámban bizonyították rátermettségüket a gyermekek. Ezek: krumpliültetés, talicskaváltó, alagúton át, labdás ügyességi váltó, várfoglaló, páros adogatás, karikakirakó, ügyeskedj a labdával, alagútakadály és bombázó voltak. A csapatok végig sportszerűen játszottak a telt ház előtt, akik közül már a legelején kivált a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata, akik kiváló összhangban hajtották végre feladataikat. Ők szinte végig vezették a viadalt, és egészen a végéig kezükben tartották az elsőséget. Hatalmas csatákat láthattunk a helyezésekért tartó iskolák között, akik az utolsó csata végén tudták csak meg, hogy végül közülük ki állhat fel a dobogóra.

(Forrás: www.dunaujvaros.com)