A Dunaújvárosi Egyetem azon oktatónak, aki főiskolai, illetve egyetemi tanári címmel rendelkezik, és nyugdíjazására tekintettel foglalkoztatását megszüntetik, a Szenátus Professor Emeritus címet adományozhat. A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa „Professzor Emeritus” címet adományoz dr. Trampus Péter részére.

Dr. Trampus Péter 1972-ben szerezte gépészmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen. A műszaki tudomány kandidátusa, 2008-ban elnyerte az MTA doktora címet. Gazdag pályája során volt kutatómérnök, a Paksi Atomerőmű osztályvezetője, a vezérigazgató törzs vezetője. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, illetve az Európai Bizottság Egyesített Kutató Intézetének, Energia Intézetének munkatársa.

Prof. Dr. Trampus Péter a hazai és nemzetközi roncsolásmentes anyagvizsgálat kiemelkedő, nemzetközileg is elismert szaktekintélye. Jelenleg az Európai Roncsolásmentes Anyagvizsgálati Szövetség elnöke, valamint a Magyar Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetség elnöke. Prof. dr. Trampus Péter 2011 óta dolgozik a Dunaújvárosi Egyetemen kutatóprofesszorként.

Munkája során nagy figyelmet fordít a fiatal kutatók támogatására és jelentős szerepet vállal intézményünk pályázataiban. Az egyetem doktori alprogramjának egyik kialakítója, vezetője.