A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa, azon óraadó oktatójának, aki országosan elismert szaktekintély és szakmai teljesítményével az egyetem tevékenységét is segíti „Címzetes egyetemi docens”, illetve „Címzetes egyetemi tanár” címet adományozhat. A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa „Címzetes Egyetemi Tanár ” címet adományoz Cserné dr. Adermann Gizella részére.

Cserné dr. Adermann Gizella 2009 óta dolgozik a Dunaújvárosi Egyetemen. 2011-2013 között a Neveléstudományi Tanszék vezetője volt. Több szak, és számos szakirányú továbbképzés elindítása kapcsolódik a nevéhez, jelentős egyetemi projektekben vállalt szakmai-vezetői szerepet.

Cserné dr. Adermann Gizella a szakmentori rendszer megalakulásától kezdve szakmentorként tevékenykedett. Lelkiismeretesen segítette és támogatta a hallgatókat, sokan választották konzulensüknek. 2012-ben a hallgatók szavazatai alapján megkapta az Aranykréta díjat. 2013-ban konzulensi vezetésével II. helyezést ért el egy hallgatója az Országos Tudományos Diák Konferencián.

Cserné dr. Adermann Gizella nem csak az oktatásban, hanem a tudományos életben is rendkívül aktív. Számos szervezetnek a tagja: felnőttképzési szakértő, tagja az MTA Andragógia Bizottságnak és a Pécsi Tudományegyetem „Oktatás és Táradalom” Neveléstudományi Doktori Iskolájának.