Megtelt a Dunaújvárosi Egyetem Sport- és Rendezvénycsarnoka az intézmény diplomaátadó ünnepségén, 2018. február 9-én. A végzősök közül 209 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Közülük 127 hallgató oklevelet vehetett át, 35 fő kiváló minősítéssel és 4 magyar hallgató kitüntetéssel végzett. Nyelvvizsga hiányában 82 hallgató záróvizsga-igazolást kapott. Oklevelet vehetett át 28 külföldi diák gazdálkodás és menedzsment, valamint mérnök-informatikus szakon.

A végzett hallgatókat dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora köszöntötte, aki beszédében felhívta a figyelmet a barátok, a segítő kezek fontosságára. Az intézmény vezetője kijelentette, hogy az egyetem továbbra is elkötelezett ipari partnerei felé. Cél, a kutatás-fejlesztés és az innovációs tevékenység növelése és a piacképes diplomások képzése.

Ünnepi beszédében dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes bemutatta az elmúlt időszak eredményeit, az intézmény meghatározó projektjeit, a kapcsolódási pontokat a város és az egyetem között. Kiemelte, hogy soha ennyi külföldi tanuló nem tanult még az egyetemen. A beszéd után az ünnepélyes fogadalom következett, amelynek szövegét Bagi Anita gazdaságinformatikus szakon végzett hallgató, a külföldi diákoknak pedig Zhang Yichi gazdálkodás és menedzsment szakon tanuló diák mondta elő. Ezt követően a diákok egyesével vehették át oklevelüket a rektortól és az intézetigazgatóktól.

A végzett hallgatóktól Cserna Gábor polgármester búcsúzott, aki kijelentette: a Dunaújvárosi Egyetem a térség szellemi műhelye, mely közel áll a dunaújvárosi emberek szívéhez. A rendezvényen több díjat és rektori elismerő oklevelet is átadtak.