Az egyetem meghívására Dunaújvárosba látogatott a lengyelországi Lesno város küldöttsége, akik a felsőoktatási intézmény Tudományos Hetén zajló East-West Cohesion konferencián vettek részt.

A lengyel küldöttség tagjai találkoztak Cserna Gábor polgármesterrel, megtekintették a színházat, a múzeumot, valamint a futsal csapat főtitkárával is megbeszéléseket folytattak az együttműködési lehetőségekről.

A Dunaújvárosi Egyetem és a lesnoi Jan Amos Komenski felsőoktatási intézmény között fennálló, több mint 3 évre visszatekintő kapcsolat egyik jelentős állomása a mostani találkozó.


(Fotó: Jakub Schwarz)

A látogatás eredményeképp aláírásra került egy együttműködési megállapodás a DUE Műszaki Intézete és a Lesno-i Polytechnikai Intézet között, továbbá megállapodás született a Lesno Futsal Club és a DUE DSE Futsal szakosztály között.

Dunaújváros és Lesno önkormányzata között tovább erősíti a kapcsolatot a most aláírt, előzetes szándéknyilatkozat, melyet, január második felében, a két város közötti véglegespartneri megállapodás aláírása követi majd.