Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA Nonprofit Kft.), második alkalommal hirdette meg az Év Felelős Foglalkoztatója elnevezésű pályázatát.

A tavalyi évhez hasonlóan 2017-ben is keresték az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást intézményük legfontosabb értékeként kezelik és megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek. Kiemelt figyelmet fordítanak a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességére és a benne rejlő lehetőségekre.

Az OFA Nonprofit Kft. 2017. évi Felelős Foglalkoztató Díj pályázatán az idei évben is oklevélben részesítette 2017. november 2-án, a budapesti Várkert Bazárban megrendezett ünnepélyes díjátadón és konferencián a Dunaújvárosi Egyetemet. A rendezvényen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott köszöntőt.

Ezen elismerés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rávilágít arra, hogy Egyetemünk példaértékűen és sokoldalúan tesz lépéseket, a munkavállalói jólét biztosítása érdekében. A Dunaújvárosi Egyetem egyik fő küldetése, hogy a műszaki, informatika tudományág, a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó egyetem legyen. Legalább ennyire fontos ezen szerep megőrzése a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés képzési területeken is. Az Egyetem folyamatosan nagy figyelmet fordít oktatói, munkavállalói közösségére és az egyik legnagyobb szervezeti kihívásként kezeli azt, hiszen az oktatási intézmény sikeressége elsősorban az oktatói, kutatói közösségünkön múlik. A Dunaújvárosi Egyetem egy olyan multikulturális európai campus, amelyben jól érzik magukat a munkavállalók, családbarát légkörben dolgozhatnak együtt oktatók és hallgatók, célunk a munka, a tanulmányok és a magánélet összeegyeztetésének elősegítése, a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolásának biztosítása.