Ismét megrendezésre került az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nemzetközi Klub egyetemünkön. Október utolsó szerdáján szinte megtelt a rendezvénynek otthont biztosító előadó.

Nem is csoda, hogy nagy volt az érdeklődés, hiszen 3 érdekes előadást is megnézhetett a lelkes közönség. Elsőként Pakisztánt mutatta be Akhlaq Ahmad, így kitérve a kultúrára, a különleges helyi ételekre és az öltözködésre is. Őt követte a két brazíliai előadó Wellisson Paschoal és Alan Almeida, akiktől többek közt a brazil éghajlatról is sokat megtudhattunk, nem beszélve a szebbnél szebb Dél-amerikai tájakról. A nap utolsó előadója pedig a kurd származású Shapal Hassan volt. Az ő előadása igazán érdekes volt, hiszen a Kurd Újévről tartott beszámolót, ami Kurdisztán egy nagyon különleges ünnepe. A klub nagyon jó hangulatban telt, az előadások végeztével kötetlen beszélgetés vette kezdetét. A külföldi és magyar diákok közti kapcsolat egyre szorosabb ezeken a rendezvényeken és már a rendezvényeken kívül is. A Nemzetközi Klubnak köszönhetően már barátságok és közös iskolán kívüli programok is születtek a különböző nemzetiségűek közt. Mint ahogyan Bartal Orsolya, a program szervezője is mondta: - „A klub elérte célját.”
Következő hónapban is mindenkit vár sok szeretettel a Nemzetközi Klub a hónap utolsó szerdáján.

Students’ thoughts about our International Club DUE (IC DUE):

„It was wonderful to watch such like those presentations from different countries and take a look at many different cultures. It was very beautiful to invite younger students from the high school to watch what others did in English not in Hungarian. That’s very goodJ” (Loujain Alkelnay)

„It is so great that the cultures can interfere each other and it is the best way to meet countries. Here we get to know about countries, culture, custums. So, IC DUE is a good way for us and provide us lots of new things, new information and we have to care about that.” (Sharaf Abdulwahab Mohammed Abduljalil)

„ It is a great idea to know things we didn’t know about our countries. In the last presentation I feel glad for all that information so I desire to visit them.” (Lama Mkanna)

„From the World to the University…It’s a good idea for students to get to know other cultures.” (Attallah Elias)

„International Club is a good place for communication with others and see different cultures. „ ( Iqbal Muhammad Naveed)