Negyvenkét új diákkal bővült a Dunaújvárosi Egyetem elsőéves hallgatóinak létszáma a pótfelvételi eljárás eredményeként.

Pótfelvételire azok jelentkezhettek, akik az általános felvételi eljárásban nem nyertek felvételt, vagy nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, ősszel kezdődő képzésre sem. Akiket a pótfelvételi során felvettek, szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat. A Dunaújvárosi Egyetemre a pótfelvételi eljárásban összesen negyvenketten nyertek felvételt. Ez megegyező léptékű az országos trenddel.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes
(forrás: www.duol.hu)

Dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese elmondta, a pótfelvételi eredménye szépen kiegészíti a normál eljárásban felvett létszámot. Összességében közel ötszáz újonnan felvett elsőéves hallgató kezdheti meg szeptemberben tanulmányait az egyetemen. A rektorhelyettes azt is elmondta, a jelentkezési arány a pótfelvételin mindig jóval alacsonyabb, hiszen ott már csak költségtérítéses képzések vannak. A most felvételt nyert 42 főből 33 levelező tagozatra jelentkezett, a többiek nappalira.